ANASAYFA arrow right 20 Yıl Önce

Baykal blok, delegeler çarşaf listede ısrarlı

Baykal blok, delegeler çarşaf listede ısrarlı
YAYINLAMA: 29 Ocak 2023 / 16.30
GÜNCELLEME: 29 Ocak 2023 / 16.30
CHP’nin bugün başlayıp yarın sona erecek olan 30. kurultayına blok veya çarşaf listeyle gidilmesi için, tartışmalar sürerken, Gaziantepli 18 kurultay delegesinin çoğunun çarşaf listeden yana olduğu öğrenildi. Kurultay delegelerinin bir kısmı önceki gün, diğerleri de dün Ankara’ya hareket etti.

Blok liste partide sıkıntılara yol açar

Gaziantep’te kurultay delegelerinden bazıları Sabah’a şöyle açıklama yaptı:

Kurultay delegesi, “Kurultayın çarşaf listeyle yapılması daha demokratik olur. Biz blok listeye bugüne kadar hep karşı çıktık. Hiçbir zaman savunmadık. İlçe seçimleri ile, kurultayı aynı kefede değerlendirmek yanlış olur. Eğer blok listeyle gidilirse, o zaman partide sıkıntılar olur.”

Blok liste antidemokratik olur

Bir başka delegesi: “Çarşaf liste olmalı. Blok liste dayatma olur ve antidemokratik olur. Önümüze bir tabildot konulmamalı. CHP halkın partisidir.”

Blok listeyle gidilmeli

Kurultay delegesi: “Bu konuda genel başkana yardımcı olunmalı. İleride bir yerel seçim var, dolayısıyla bundan başarılı veya başarısız olmasından sorumlu genel başkan olacak. Genel başkan başarılı olmak için elbette birlikte çalışacağı insanları seçebilmeli. Dolayısıyla ben de kurultaya blok listeyle gidilmesinden yanayım. Kaldı ki blok listede yer alan isimler arasında istenmeyenlerin üzeri çizilip, yerine başkası yazılabiliyor. Bazıları bu konuyu kişisel çıkarına alet etmek istiyor.”

Yorumlar
Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *