ANASAYFA arrow right 40 Yıl Önce

Başkanlığa Ali Seyvan seçildi

Başkanlığa Ali Seyvan seçildi
YAYINLAMA: 29 Aralık 2022 / 11.20
GÜNCELLEME: 29 Aralık 2022 / 11.20
Teksif genel kurul toplantısı yapıldı

Türk-İş’e bağlı Gaziantep Teksif sendikasının genel kurul toplantısı Pazar günü saat 10’da yapıldı. Toplantıda sendika başkanı Ali Haydar Mutaf 18 aylık çalışma raporunu okudu.

Söz alan Türk-İş Genel Başkanı Şevket Yılmaz: “Bugün Türkiye genelindeki Türk-İş sendikası adına 89 kongre yapılmaktadır. Sizler hizmet yarışı yapmalısınız hizmet için var olmalısınız. Hepimiz biliyoruz Anayasamız ve 1963’te çıkarılan iş yasalarının tümü değişmiştir. Anayasayı düzenleyenleri biliyorsunuz artık görevini tamamlamışlardır. Şimdi onlar birer holdingin ve büyük kuruluşun başında görev yapıyorlar. Şimdi size soruyorum işçi arkadaşlarım bizim hangi hakkımız kalmıştır? Bizim çok az hakkımız kalmıştır.  Yeni yasalarla grev bir türlü başarılı olmayacaktır. Bazı iş verenler 12 Eylül harekatı benim için yapıldı diyorlarmış. Hayır 12 Eylül sermaye için değil, Türk halkı için yapılmıştır. Biz sermaye düşmanı değiliz, biz dürüst, işçisinin hakkını veren ona iyi davranan kişilerin kölesiyiz. Türk çalışanları ve sendikası bir bütündür bizi yemek isteyenlere karşı bir vücut olarak mücadele edelim. Yasaların boşluğundan istifade etmek isteyen bazı kişiler işçileri sokağa dökmek istiyorlar, yaptırmayacağız arkadaşlar. Biz 1981 yılında işçilerimiz için zam istediğimiz zaman bize işçilere fiyat artışlarının üzerinde yüzde 15.8 fazla fiyat verildiğini belirttiler. Arkadaşlar bize bizden başka kimseden fayda yoktur. Bazı bürokratlar ve iş adamları mevcut aldığımız işçi haklarını elimizden almak istiyorlar. Biz demokrasiye evet hizmet yarışına evet diyoruz. Biz demokrasiye inanıyoruz hür sendikacılığa da inanıyoruz.” diye sözlerini bitirdi.

Daha sonra yapılan sendika seçiminde Gaziantep Teksif Sendikası Başkanlığına Güneydoğu İplik fabrikasında işçi olarak çalışan Ali Seyvan seçildi.

Yönetim kurulu üyeliklerine Hayri İnce, İsmet Taçyıldız, Mustafa Çimen, Doğan Karaduman, Salih Kutlu, Ali Sevindik ve Ahmet Dağ seçildi.

Yorumlar
Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *