ANASAYFA arrow right 20 Yıl Önce

Başkanlar ipleri yine iyice gerdi

Başkanlar ipleri yine iyice gerdi
YAYINLAMA: 02 Aralık 2021 / 14.25
GÜNCELLEME: 02 Aralık 2021 / 14.25
Büyükşehir Belediye Başkanı Celal Doğan ile Şahinbey Belediye Başkanı Yaşar Ağyüz arasındaki gerginlik tırmanıyor. Büyükşehir Belediye Meclisi’nin, kasım ayında ilçe belediyelerinin geriye dönük borçlarının bir kısmını yardım amacıyla hibe edilmesi için aldığı kararın uygulanmadığını belirten Şahinbey Belediye Başkanı Yaşar Ağyüz, imar Komisyonu Başkanlığı ve isimlendirme komisyonundan istifa etti.

Oturum sakin başladı gergin sona erdi

Büyükşehir Belediyesi Meclisi mart ayı olağan toplantısının üçüncü oturumu yapıldı. Büyükşehir Belediye Başkanı Celal Doğan’ın başkanlık ettiği oturumda gündemdeki Büyükşehir belediyesi ana okulu ve Çocuk kulübü Yönetmeliğinin kabulüyle Osman Orhan Bilen’in isminin Çukur Mahallesi Banka Sokağa verilmesi teklifleri görüşüldü ve kabul edildi. Meclis gündemine daha sonra Şehitkamil bölgesindeki Güvenevler, Gazikent, Özgürlük, Umut, Safaşehir, 29 Ekim, Şirinevler, Merveşehir mahallelerinin bölünmesini ve isimlendirilmesi teklifi alındı.

Ağyüz’ün önergesini işleme koymadı

Oturum sırasında Şahinbey Belediye Başkanı Yaşar Ağyüz, Büyükşehir belediyesinin alacağından dolayı kendisine iki kez haciz işlemi uygulatılarak İller Bankası’ndaki alacağına el koymasına tepki göstererek meclise bir önerge verdi. Ağyüz önergesinde, Büyükşehir Belediye Meclisi’nin 26 Kasım 2002 tarihinde aldığı karar ile Büyükşehir ilçe belediyelerinde biriken alacaklarının bir kısmının hibe edildiğini belirterek, bu kararın uygulanmasını istediğini belirtti. Celal Doğan, Ağyüz’ün önergesini işleme koymayacağını belirterek, “Emlak vergisini mi ödedin, çöp vergisi mi ödedin? Neyi ödedin? Varsa elinde belge getir. Bu önergenin gündeme alınacak bir yanı yok, nazara da almam. Fakat bu konuda Meclis’e bilgi veririm” dedi. Ağyüz, “Meclis kararını hiçe sayamazsınız. Ocak ve şubat dönemini ödedim. Lütfen saygılı olun. Eğer böyle demokratik olmayan tutum sergilemeye devam ederseniz, bu mecliste görev alamam” diye tepki gösterdi.

Yorumlar
Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *