ANASAYFA arrow right Güncel

Başkan Şahin’e 232 milyon lira borçlanma yetkisi verildi

Başkan Şahin’e 232 milyon lira borçlanma yetkisi verildi
YAYINLAMA: 08 Mart 2021 / 21.11
GÜNCELLEME: 08 Mart 2021 / 21.24
Gaziantep Büyükşehir Belediye Meclisi Mart ayı birinci birleşimi Büyükşehir Belediyesi Başkanvekili Osman Toprak başkanlığında gerçekleştirildi.

Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin’e, ildeki nüfus mobilitesinin göç nedeniyle ön görülemeyen yüksekliği, ekonomik, sosyal ve kültürel değişimden kaynaklanan toplumsal ihtiyaçların giderilmesi ve salgının görüldüğü andan itibaren, tedbir aşamasında oluşan giderlerin karşılanması amacıyla 2021 yılında kullanılmak üzere kamu bankaları, iller bankası ve özel bankalardan 182 milyon 350 bin lira ve GASKİ Genel Müdürlüğü hizmetler sınırlarında yapılacak içmeye suyu kanalizasyon, yağmursuyu imalatları ile tesislere ait bakım, onarım hizmetlerinde kullanılmak üzere kamu bankalarından ve özel bankalardan 50 milyon lira olmak üzere toplamda 232 milyon lira borçlanma yetkisi verildi. Maddeler oy birliği ile meclisten geçti. 

Maddeler, ilgili komisyonlara sevk edildi

Gaziantep Büyükşehir Belediye Meclisi Mart ayı birinci birleşimi Büyükşehir Belediyesi Başkanvekili Osman Toprak başkanlığında yapıldı. Meclis, yoklama alınması ile açılırken, bir önceki birleşim tutanağının kabul edilmesiyle devam etti. Görüşülen 58 gündem maddesinin tümü oy birliği kabul edildikten sonra ilgili komisyonlara sevk edildi. Meclis, Cuma günü tekrar toplanmak üzere kapatıldı.

Bütçemizin gelire gideri oranı yüzde 104 olarak gerçekleşti

Başkanvekili Toprak, “Büyükşehir Belediyesi’nin 2020 yılı gelir bütçesi 1 milyar 671 milyon 328 bin TL iken 2020 yılı gider bütçesi ise 1 milyar 603 milyon 808 bin TL olarak gerçekleşti. Bütçemizin gelire gideri oranı yüzde 104 olarak gerçekleşti. Çok önceki dönemlerden kalan ve yapılandırılan borçlar ve Kartalkaya ve Mizmilli hatlarından gelen uzun dönem borçlarından dolayı geçen yıl 774 milyon 226 bin TL ödendi. Bunun karşılığında sadece 145 milyon lira kredi kullandı. Dolayısıyla Büyükşehir Belediyesi 630 milyon TL ödemeyi kendi bütçesinden yaptı” dedi.

Evet dememiz; İstanbul ve Adana’da Büyükşehir Belediyelerine örnek olsun

CHP Büyükşehir Belediye Meclis Üyesi Yılmaz Kireç, “Cumhuriyet Halk Partisi grubu olarak, proje bazında ki borçlanmaya ve borçlanma üst sınırını aşmadığı sürece ve 182 milyon 350 bin lirayı COVİD-19 ile mücadele için harcayacaksanız grup olarak ‘Evet’ diyeceğiz. Evet dememiz; İstanbul ve Adana’da Büyükşehir Belediyelerine örnek olsun” ifadesini kullandı.

OSB’ye sağlık tesisi kuruluyor

Gaziantep’in 5 Organize Sanayi Bölgesi ile Türkiye’nin en büyük OSB’sine sahip olduğunu söyleyen Toprak, “Başpınar bölgesinde, en küçük rahatsızlıklara bile müdahale edebilecek bir sağlık tesisi bulunmuyor. Geçen hafta Valimiz, Büyükşehir Belediye Başkanımız OSB’yi ziyaret gerçekleştirdi. OSB ile işbirliği içerisinde poliklinik hizmeti ve acil müdahalelerin yapılabileceği bir sağlık tesisini hayata geçiriyoruz” şeklinde konuştu. Fatma Karabacak

Yorumlar
Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *