ANASAYFA arrow right 40 Yıl Önce

Başkan Ertuğ: Yeni alımlarımızla Gaziantep’te turizm patlaması olacak

Başkan Ertuğ: Yeni alımlarımızla Gaziantep’te turizm patlaması olacak
YAYINLAMA: 15 Haziran 2022 / 14.12
GÜNCELLEME: 15 Haziran 2022 / 14.12
Şehrimiz turistlerin akın ettiği bir merkez haline getirilecek

Turistlerin ilgisini çekmek için türbeler, evliyaların yerleri düzenlenecek. Yurt çapında başlatılan turizm seferberliğine Gaziantep'te de başlanıyor. Şehrimizdeki türbeler, evliyaların yerleri ve çevreleri Belediye tarafından düzene sokulacak. Turistlerin rahatlıkla gezebileceği, inceleyeceği yer olacak.

Turizm patlamasını sağlamak amacıyla yapılacak çalışmalar yayın ve basın organları aracılığıyla yurt içine ve yurt dışına duyurulacak. Her evliya ile ilgili tarihi bilgiler tespit edilerek türbelerine, asılacak. Resimlenecek olan bilgiler broşürler halinde dağıtılacak.

Konuyla ilgili olarak bilgilerine başvurduğumuz Belediye Başkanı A. Turan Ertuğ şehrimizdeki tüm tarihi yerler, türbelerin ele alınacağını, özellikle Yuşa Peygamber, Pirsefa, Alibaba üzerinde durulacağını vurgulayarak şunları söyledi:

“Gaziantep'te yakında turizm patlaması olacak. Gerek Türkiye'den gerekse, yurt dışından yakın komşularımızın ilgisini çekecek tarihi ve turistik yerlerimizi değerlendireceğim. Bu konuya el atmakta biraz geciktik. Ne zaman başlanırsa başlansın, kaybedilmiş bir şey olmaz.

Şehrimizde bulunan evliyaların türbelerinin çevresi düzene sokulacak. Evliyalarımızla ilgili tarihi bilgiler toplanarak değerlendirilecek Bilhassa Yuşa Peygamberin mezarlarının şehrimizde Boyacı Mahallesi, Pirsefa'nın türbesinin yanında bulunması ve tarihi gerçeklerin ortaya çıkarılarak yayınlanması yakın komşularımızın büyük ilgisini çekecek.

 Bilindiği gibi Yuşa Peygamber 110 yıl yaşamış 28 yıl insanlara önderlik etmiştir. Kur'an-ı Kerimde de belirtildiği gibi 28 peygamberin 17.sidir. Diğer evliyalarımızın durumlarını tespit ettiriyorum. Tarihi olaylarla birlikte gerçekleri broşürler halinde hazırlatarak tüm yurda duyuracağım. Turizm patlamasında, Gaziantep'e çok sayıda turist çekilmesinde önemli faydaları olacağını sanıyorum.

Gaziantep ve çevresi tarihi anıtlarla doludur. Bunların şimdiye kadar yeterince ele alınmamış olması ve duyurulmaması büyük kayıplara sebep olmuştur. Bu alandaki görevimizi de yerine getirmeye çalışıyoruz.”

Yorumlar
Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *