ANASAYFA arrow right Güncel

Basının sorunları konusunda çok duyarlıyız

Basının sorunları konusunda çok duyarlıyız
YAYINLAMA: 29 Kasım 2021 / 21.17
GÜNCELLEME: 29 Kasım 2021 / 21.17
Gaziantep Milletvekili, AK Parti Ekonomi İşleri Başkan Yardımcısı ve Plan Bütçe Komisyonu Sözcüsü Nejat Koçer, Şehitkamil Belediye Başkanı Rıdvan Fadıloğlu ve Ak Parti Şehitkamil İlçe Başkanı Mehmet Yılmaz ile birlikte Gaziantep Gazeteciler Cemiyetini ziyaret etti.

GGC Başkanı İbrahim Ay “Şu an basınımız her kademesiyle zor günler yaşıyor. Çalışan emekçi kardeşlerimiz ekonomik zorluklar yaşıyor. Biz GGC yönetimi olarak onların hayat şartlarını iyileştirmek adına projeler üretiyoruz. Ayrıca gazete sahipleri pek çok sorunla boğuşuyor. İçinde bulunduğumuz ekonomik zorluklar ve döviz kurunun durumu bizi zora sokuyor. Şu anda gazete kağıdının tonu 600 dolardan 900 dolara fırlamış durumda. Ancak sizin paranız olsa bile kağıt bulamama sorunu yaşıyoruz. SEKA’nın kapatılması Türk basın sektörüne büyük darbe vurdu. SEKA ya da muadil bir kağıt üretim tesisinin acilen kurulması gerektiğini düşünüyoruz. Sizi sorunlara boğmak istemezdik ancak yerel medya yaşam savaşı veriyor. TV ve Radyolar frekans ücretlerini döviz olarak ödüyor. Gazetelerin resmi ilanları başlı başına sorun. Resmi ilanlar yerel basına birim başına 20 TL’ye veriliyor. Yeni dönemde bu en az 30 TL’ye çıkartılmalı. Yerel icra ilanları ulusal basına gönderiliyor. Biz sizlerin iyi niyetini biliyor ve sorunlarımızı çözmek için çalıştığınıza inanıyoruz. Sizinle paylaştığımız her konuyu takip ettiğinizi biliyoruz. Bu nedenle ülkemiz ve bütün dünya gibi sıkıntılı bir dönemden geçen yerel basınımızın sorunlarını sizlerle paylaşıyor ve desteklerinizi bekliyoruz” şeklinde konuştu.

Basının sorunları konusunda çok duyarlı olduklarını ifade eden Koçer “Geçmişten gelen pek çok sorunu çözdük. Şu an dünyanın içinde bulunduğu sorunlardan ve ekonomik problemlerden kaynaklı olarak bütün sektörlerde olduğu gibi basın sektöründe de sıkıntılar yaşandığını biliyoruz. Emin olun ki bugüne dek yaptığımız gibi bundan sonra da sizin bizimle paylaştığınız her sorunu en kısa sürede çözeriz. Öncelikle GGC’yi kutluyorum. Sizin bizimle paylaştığınız ve bizim merkeze götürdüğümüz her sorun önce ‘Böyle bir sorun mu varmış’ tepkisiyle karşılanıyor. Ancak sonra o sorun Türkiye’de gündem oluyor ve tabi çözüyoruz. Şu anda yaşanan pek çok sorunda da GGC’nin öncü olacağına eminim. Tabi biz de gündeme ve merkeze taşıyıp çözme konusunda öncü ve destek olacağız” dedi.

Yorumlar
Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *