ANASAYFA arrow right 20 Yıl Önce

Basın sektöründe kalite yok

Basın sektöründe kalite yok
YAYINLAMA: 16 Eylül 2020 / 16.28
GÜNCELLEME: 16 Eylül 2020 / 16.28

Avrupa Birliği'ne hazırlanan Türkiye'de basının Avrupa standartlarının çok gerisinde olduğuna dikkat çeken Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Abdullah Sabri Kocaman çalışanların büyük bir kısmının sigortasız olduğunu sektörde kalitesizlik yaşandığını söyledi. 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Bayramı dolayısı ile açıklama yapan Kocaman, basın çalışanlarının özellikle de yerel basın çalışanlarının son derece güç koşullar altında yaşamlarını sürdürdüklerini belirtti.

Kocaman, “Bazı ulusal gazetelerden milyon dolarlar ile transfer olurken yerel basında 100 milyon lira gibi asgari ücretin bile altıda sigortasız çalışanlar var. Örneğin Gaziantep'te çalışanların yüzde 80’i sigortasız, böyle bir ortamda nasıl bayramdan söz edebiliriz. Kimsenin kimseyle dalga geçmeye ve onuru ile oynamaya hakkı yoktur. Türk basını adeta uyutuluyor. Bu nedenle ben bu bayramı ciddiye almıyorum. Suya yazı yazmak gibi bir şey. Basın adeta komaya sokulmuştur. Çalışanların hiçbir sosyal güvencesi yok. Sorunların çözümü ise örgütlü olmaktan geçer.” dedi.

Basın sektörü olarak Avrupa standartlarının çok gerisinde olunduğunu ifade eden Kocaman, Türkiye'de eğitime ve okumaya önem verilmediğini belirterek okur sayısı sürekli azalıyor. Oysa okumak nefes almak kadar önemli bir ihtiyaçtır. Türk basının eli ayağı bağlı, siyasilerin hâkimiyetinde diye konuştu.

Yorumlar
Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *