ANASAYFA arrow right 20 Yıl Önce

Basın, seçmene iki seçenek sundu

Basın, seçmene iki seçenek sundu
YAYINLAMA: 23 Ağustos 2021 / 14.47
GÜNCELLEME: 23 Ağustos 2021 / 14.47
YTP İl Başkanı Mehmet Akmelek, seçmenin AKP ile CHP arasında sıkıştırıldığını belirterek, “Seçmene basın aracılığı ile iki tercih sunuldu. Bu durumda YTP seçmeni oyum boşa gitmesin diye CHP’ye verdi” şeklinde konuştu.

Akmelek, 3 Kasım seçimlerinde rüzgarın belli yöne çevrildiğini, böylece rüzgarı arkasına alan partilerin barajı aşarak parlamentoya girdiğini söyledi. Bu durumdan en karlı çıkan partinin AKP olduğunu söyleyen Mehmet Akmelek, “3 Kasım’da sandığa seçmenin hür iradesi yansımadı. Seçmen belli partilere yönlendirildi. Bu durumda sağ seçmen AKP’ye, sol seçmen de CHP’ye yönlendirildi. Sol seçmen AKP’ye karşı oyum boşa gitmesin düşüncesiyle istemeyerek de olsa CHP’ye verdi. En yakınımız bile CHP’ye oy verdi. Hatta seçmenlerimiz ‘Aslında YTP’liyiz fakat bu sefer CHP’ye vereceğiz. Çünkü karşıda AKP var yaklaşımı ile oy kullandı. ” diye konuştu.

Türkiye’de belli bir süreden bu yana kriz yaşandığını, mevcut partileri bunun üstesinden gelemediği için 'halkın radikal partilere yönelmeye başladığını vurgulayan Akmelek, "Halk krizden bunaldı. Çıkış yolu, çözüm mercii arıyor. Avrupa’da sosyal demokrat partiler yeniden halkın umudu oldu. Bu nedenle iktidara geliyor. Sağ partilerde halk umduğunu bulamıyor. Türkiye’de de benzer durum söz konusu. Seçmen bu sefer AKP’ye bir şans verdi. Tepki oyları AKP’ye gitti. Eğer AKP başarılı olursa seçmeni bir süre arkasından sürükler, aksi halde seçmen diğer partileri nasıl barajın altında bıraktıysa AKP’yi de yapılacak bir seçimde aynı şekilde barajın altında bırakır" dedi.

Yorumlar
Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *