ANASAYFA arrow right 20 Yıl Önce

Basın Kanunu uygulanacak

Basın Kanunu uygulanacak
YAYINLAMA: 28 Kasım 2021 / 17.09
GÜNCELLEME: 28 Kasım 2021 / 17.09
Vali Lütfullah Bilgin, basın ile ilgili bütün kanunların uygulanacağını, buna uymayanlara karşı gerekli yasal işlemin yapılacağını ifade etti. Bilgin, savaş nedeniyle Gaziantep’te herhangi bir kimyasal silah tehlikesinin olmadığını, böyle bir durumda kamuoyunun gerekli şekilde bilgilendirileceği açıkladı.

Var Lütfullah Bilgin, Gazeteciler Cemiyeti sırasında Gaziantep’te yayınlanan gazetelerin fazlalığına dikkat çekerken, uygulamaların bazılarının da kanunsuz olduğuna dikkat çekti. Bilgin, bundan böyle her şeyin kanuna uygun yapılacağını belirterek, aksi faaliyetlere izin verilmeyeceğini açıkladı.

Kimyasal silah tehlikesi yok

Gaziantep’te hemen kimyasal silah saldırısı olacakmış gibi halkı yanlış bilgilendirme şeklinde haberler yazılarak halkın paniğe kaptırmaması uyarısında bulunan Bilgin, şu an için kimyasal silah tehlikesi bulunmadığını, bunun içinde herhangi bir önlem almaya gerek olmadığını söyleyerek, “Benim şu an bir gaz maskem yok, koruyucu elbisem de yok. Böyle bir ihtiyacı da hissetmedim. Eğer ihtiyaç olursa o zaman bunu halkımızla birlikte paylaşırım. Kriz merkezi gereken kararı alır ve açıklar. Kriz masamız şu an sadece insani destek programı çerçevesinde faaliyet gösteriyor. Yarın uçaklarla Gaziantep’e gıda yardımı gelmeye başlayabilir. Eğer istenirse gelen bu gıda maddelerinin miktarını kişi başına günlük olarak verebiliriz. Kamuoyundan gizli yapılan bir faaliyet yok” dedi.

Çocukların sokakta olmasının

gerekçeleri ortadan kaldırılmalı

Vali Bilgin, sokak çocukları ile ilgili bir soru üzerine, “Önce çocukları sokağa iten, sokakta olmalarına yol açan nedenleri tespit etmek ve bunları çözüp çocukların sokağa bırakılmasını engellemek gerek. Sorun bu şekilde çözümlenir. Yalnızca polisiye tedbirler ile sorun çözümlenemez. Çocukları tutuklamak da doğru değil. Bunun mücadelesini vermek istiyoruz. Eğer sokakta fazla sayıda çocuk varsa o zaman bu şehrin yarını huzurlu değil demektir. Onun için önce bunun nedenlerini ortadan kaldırmak gerek” diye konuştu.

Yorumlar
Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *