ANASAYFA arrow right 40 Yıl Önce

Başıboşluk devri bitti sorumluluk devri başladı 

Başıboşluk devri bitti sorumluluk devri başladı 
YAYINLAMA: 03 Ocak 2021 / 16.18
GÜNCELLEME: 03 Ocak 2021 / 16.18
Ağaçların ve yeni dikilen fidelerin korunmasından valiler, kaymakamlar, belediye başkanları, muhtarlar, imamlar ve öğretmenler sorumlu tutulacak

Bu yıl ilimizde de büyük çapla ağaç dikimi yapıldı. 6. Kolordu ve Sıkıyönetim Komutanlığı tarafından yapılan yazılı açıklamadan öğrenildiğine göre bu yıl ilimizde 1 milyon 449 bin 805 ağaç dikildi. Dikilen ağaçlardan 1 milyon 25 i ibreli, 40 bini yapraklı ağaç, 7 bini meyve fidanı, 45 bini bağ çubuğu ve 335 bin 805 i fıstık öğürü dikilen ağaçların sulanması ve korunmasıyla Belediye Başkanları, kayma kamlar, muhtarlar, ihtiyar heyetleri, öğretmen ve imamlar görevlendirildi.

Ayrıca köy okulları, harman yerleri, cami avluları mezarlık çevreleri ve diğer alanların ağaçlandırılması emredildi. Ağaçlandırma ve ağaçların korunması için görevlendirilenlerin takibi vilayet tarafından yapılacak. Komutanlığın konuyla ilgili bildirisi şöyle:

“1. Bölgemizde ve ilimizde ilkbahar fidan dikim mevsimi kapanmıştır.

  1. Bu mevsimde, kamu kuruluşları, özel kuruluşlar ve çiftçilerimiz tarafından il düzeyinde 1 milyon 25 bin adet ibreli, 40 bin adet yapraklı orman ağacı, ayrıca 7 bin adet meyve fidanı, 45.200 adet bağ çubuğu ve 335.805 adet Antep fıstığı çöğürü dikilmiştir .
  2. Bundan böyle ağaçlandırılacak alanların korunması, ilerde ağaçlandırılması düşünülen alanların belirlenip ön hazırlıklarının ve toprak işlemesinin yapılması sulama imkanı olan yerlerde fidanların sulanması gerekmektedir.
  3. Özellikle kırsal alanlarda ve köylerde;
  4. a) Köy okulları, harman yerleri, cami avluları, mezarlık çevreleri ile diğer elverişli alanlar ağaçlandırılacak.
  5. b) Ağaçlandırılacak alanların, her türlü bakım ve korunmasından kaymakamlar, Tarım - Orman Bakanlığı kuruluşlarının amir ve memurları, belediye baş kanları ile köy muhtar ve ihtiyar heyeti üyeleri, öğretmen ve din görevlileri sorumlu olacaklardır.

Adı geçen görevlilerin, halkı “doğayı ve çevreyi koruma” yönünde sürekli eğitim ve telkin altında bulunduracaklar. Kamu kuruluşları çevrelerini yeşil ve temiz tutmaya özen göstereceklerdir. Bilgi ve gereğini, konunun önemle izlenmesini rica ederim.”

Yorumlar
Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *