ANASAYFA arrow right 40 Yıl Önce

Başel: “Siyaset çamuruna bulaşmamış bir kadro ile hizmet yarışına çıktık”

Başel: “Siyaset çamuruna bulaşmamış bir kadro ile hizmet yarışına çıktık”
YAYINLAMA: 23 Kasım 2022 / 20.17
GÜNCELLEME: 23 Kasım 2022 / 20.17
Anavatan İl Başkanı Başel basın toplantısı yaptı… Anavatan Partisi Genel Başkanı Özal 18 Ekim’de şehrimizde konuşacak

Anavatan Partisi İl Başkanı Nazmi Başel, parti binasında bir basın toplantısı yaparak çalışmaları hakkında bilgi verdi. Anavatan Partisi Genel Başkanı Turgut Özal’ın 18 Ekim günü şehrimize gelerek saat 21’de Büyük Sinema’da bir konuşma yapacağını bildirdi. Özal, 19 Ekim günü Kilis ve İslahiye’ye geçerek burada da konuşmalar yapacak.

Anavatan Partisi İl Başkanı Nazmi Başel, şehir içinde yapılacak olan toplantılarla ilgili olarak yaptığı açıklamada 16 Ekim Pazar günü Kayaönü ve Karşıyaka’da, 17 Ekim’de Çıksorut’ta, daha sonra Düztepe, Tabakhane, Şehreküstü, Demirlikane, Yazıcık, Nuripazarbaşı, Karayılan, Yukarıbayır, Kılınçoğlu, Konak, Binevler ayın son günü de Savcılı mahallelerinde semt toplantıları yapılacağını söyledi. 1 Kasım’dan itibaren de aynı toplantıların Türktepe, Üçoklar, Hoşgör ve Yeşilova mahallelerinde devam edeceğini 4 Kasım’da toplantılara son verileceğini sözlerine ekledi.

Anavatan Partisi İl Başkanı Başel daha sonra şunları söyledi: “Bildiğiniz gibi 16 Ekim Pazar günü seçim propagandası başlamış olacaktır. Türkiye genelinde, daha önce siyasetin çamuruna bulaşmamış, bilinçli, atılımcı, memleketin meselelerini iyi bilen ve bu meseleleri en iyi şekilde çözüme kavuşturabilecek kabiliyette, yepyeni, pırıl pırıl bir kadro ile hizmet yarışına çıkmış bulunuyoruz.

Anavatan Partisi, milli hakimiyeti, milli birlik ve bütünlüğü her şeyin üzerinde telakki eder. Millet iradesinin tecellisinin ancak ve ancak halkın serbest oyunun esas olduğu hür, demokratik düzen içerisinde mümkün olabileceğine inanır. İnsan temel hak ve hürriyetlerini vazgeçilemeyeceği prensibini kabul eden bir zihniyetle, bu hizmet yarışının milletimize hayırlı olmasını dilerim.”

Başel’in konuşmasından sonra Anavatan Partisinin seçimlerde kullanacağı film basın mensuplarına gösterildi. Anavatan marşı ile başlayan propaganda filminde Turgut Özal’ın kısa hayatı ve yapmak istedikleri sergileniyor. Özal filmle yaptığı açıklamasında memleketin temel sorunlarından bürokratik engellerin ortadan kaldırılacağı, işsizliğe çare bulunacağı, ihracata ağırlık verileceği, çiftçinin, işçinin, memurun ve küçük esnafın sorunlarının çözümleneceği ifade ediyor.

Yorumlar
Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *