ANASAYFA arrow right 40 Yıl Önce

Başbakan Ulusu, Milliyetçi Demokrasi Partisi’nden milletvekili adayı oldu

Başbakan Ulusu, Milliyetçi Demokrasi Partisi’nden milletvekili adayı oldu
YAYINLAMA: 09 Mayıs 2022 / 14.28
GÜNCELLEME: 09 Mayıs 2022 / 14.28
Başbakan Bülent Ulusu, milletvekili genel seçimlerinde Milliyetçi Demokrasi Partisi listesinden bağımsız aday olacağını açıkladı.

Başbakan Ulusu, Milliyetçi Demokrasi Partisi Genel Başkanı Turgut Sunalp’ı kabul ederek bir süre görüştü. Sunalp, görüşmeden sonra yaptığı açıklamada, Başbakan Ulusu’yu 6 Kasım’da yapılacak milletvekili genel seçimlerinde partisinin listesinden bağımsız aday olmak üzere davet ettiğini ve bu davetine olumlu cevap aldığını bildirdi.

Milliyetçi Demokrasi Partisi Genel Başkanı Turgut Sunalp, seçim kanununun ilgili hükümleri uyarınca bağımsız adaylar için gerekli olan muvafakatı da Başbakan Ulusu’dan alındığını söyledi.

Başbakan Bülent Ulusu da görüşmeden sonra düzenlediği basın toplantısında Milliyetçi Demokrasi Partisi genel başkanının davetini memnuniyetle karşıladığını ve bu partinin listesinden seçimlere katılacağını açıkladı.

Başbakan Ulusu, şöyle dedi: 12 Eylül 1980 tarihinde Türkiye cumhuriyeti devletinde yeni bir dönem açılmış, memlekette hüküm sürmekte olan anarşi ve terör Silahlı kuvvetlerimiz ve güvenlik kuvvetlerimize bastırılmış, ekonomide büyük bir düzelme sağlanmış, Üç yıla yakın süren çalışmalar sonunda parlamenter demokrasinin temelleri atılmıştır. Bildiğiniz gibi 12 Eylül yönetiminin amacı memlekette huzuru güveni, ekonomik istikrarı sağladıktan ve parlamenter demokrasinin müesseselerini kurduktan sonra yapılacak seçimlerle ülkenin kaderini Türk milletinin iradesinde iş başına gelecek olan parlamentoya teslim etmektir.

Sayın cumhurbaşkanımızın ilan ettikleri takvime uygun olarak seçim dönemine girmek üzereyiz.25 Ağustos 1009 83 tarihli genel seçimlerin başlangıç tarihi olacaktır. Bu aşamada benim ve hükümet üyelerinin seçimlere katılıp, katılmayacakları konusunda kamuoyunda açıklamada bulunmayı yararlı görüyorum. Milletvekili seçilme hakkına sahip her Türkiye cumhuriyeti vatandaşı gibi bakanlar kurulu üyelerinin de bir partiden veya bağımsız olarak seçimlere katılma hakkı olduğu şüphesizdir.

Milliyetçi demokrasi Partisi güvenlik Konseyi’nin güven oyu ile işbaşına gelmiş olan hükümetimiz, tarafsız olarak görevini sürdürmüştür. Bu sebepledir ki hükümet olarak kurulu üyelerinin siyasi partilerin listelerinde seçim kanununun 12 ve 16. maddelerine göre, siyasi partilere kayıtlı olmayarak aday gösterilmesi daha uygun olacak sonucuna varmış bulunuyoruz. Ben de hükümet üyesi arkadaşlarım bu çerçevede ve anayasanın 11. maddesi içinde yer alan sınırlamalara bağlı kalarak siyasi partilerden yapılacak davetleri değerlendirmelerde tamamen serbest olarak hareket edebiliriz.

Yorumlar
Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *