ANASAYFA arrow right 20 Yıl Önce

‘Başbakan Ecevit artık çekilmelidir’

‘Başbakan Ecevit artık çekilmelidir’
YAYINLAMA: 27 Ocak 2021 / 13.14
GÜNCELLEME: 27 Ocak 2021 / 13.14

Ekonomi kuramlarının rayına oturmadığını ve en küçük olumsuzluktan etkilendiğini ifade eden MHP Şahinbey İlçe Başkanı Edip Eyikoçak, Türkiye’nin erken seçime hazır olmadığını, olası bir seçimde ekonominin olumsuz etkileneceğini vurguladı. Eyikoçak, Başbakan Ecevit’in artık çekilmesi gerektiğini kaydetti.

Devlet Bakanı Kemal Derviş’in erken seçimin ekonomiyi etkilemez görüşüne katılmadığını söyleyen MHP’li Eyikoçak, “ABD ve diğer Avrupa ülkelerinde sistem oturmuş. Ekonomi kurumlan rahat işliyor. Bu nedenle siyasi veya diğer olumsuz gelişmelerden etkilenmiyor. Fakat Türkiye’de en ufak bir olumsuzlukta ekonomi etkileniyor. Kuramlar oturmamış. Böyle bir durumda seçime gidilmesi kaos yaratır. Seçimin zamanında yapılmasında fayda var. Biz MHP olarak seçime her zaman hazırız. Seçimden kaçtığımız yok, ama ülke menfaatini düşünmek gerek” diye konuştu.

Başbakan Bülent Ecevit’in sağlığının görevini yapmaya elvermediğini, bu nedenle kendi isteğiyle çekilmesi gerektiğini söyleyen Eyikoçak, “İnsanların hastalığını küçümsemek, onunla alay etmek hoş değil. Başbakan’a acil şifalar diliyoruz. Ancak görev yapacak durumda değil. Bu nedenle görevi bırakmalı. DSP'nin de önü açmalı” dedi.

Yorumlar
Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *