ANASAYFA arrow right 20 Yıl Önce

Başarısızlıkla suçlayanlar, partinin oylarına baksın

Başarısızlıkla suçlayanlar, partinin oylarına baksın
YAYINLAMA: 20 Mayıs 2022 / 16.40
GÜNCELLEME: 20 Mayıs 2022 / 16.40
CHP’nin Gaziantep’te başarısız sonuçlar almasından sorumlu tutulan yöneticiler, CHP’nin oylarının arttığını söyledi. CHP il başkanı Duran Ergetir, “Partinin 69.000 olan oyu, son seçimde 94.000’e yükseldi. Bunun neresi başarısızlık?” diye konuştu.

CHP ilçe başkan adayı Nedim Kaya’nın “Celal Doğan’ı partide görmek istiyoruz” açıklamasını da değerlendiren Ergetir, “Celal Doğan ile bir sorunum yoktur. Ama bizim partide çok Doğan’lar var” şeklinde konuştu.

Başarısızlıkla suçlayanlar

belli yerlere selam gönderiyor

Partinin küçüldüğü, seçimde başarısız olduğu yönünde bazı ilçe başkan adaylarının açıklamaları üzerine Sabah’ın sorularını yanıtlayan Ergetir, “Böyle konuşanlar belli yerlere selam gönderiyor. Varsın göndersinler, bizim kimseye selam gönderme gibi bir ihtiyacımız yok. Ama herkesin düşüncesine de saygılıyım, konuşabilirler” dedi.

Partinin oyunu 94.000’e çıkardık

Yönetim olarak seçimlerden başarıyla çıktıklarını, partinin barajı açmaması yüzünden milletvekili dağılımının 7’ye,3 olarak gerçekleştiğini açıklayan Ergetir sözüne şöyle devam etti: “Biz başarılı Olduğumuza inanıyoruz, hatta öyle hissediyoruz. Ama daha başarılı yönetimlerin de işbaşına gelmesini isteriz. Örgüt toplumlarının da, danışma kurallarında örgüte karşı hesabımızı verdik. Üstelik ben eskiden mevcut yönetimlere karşı muhalefet yapan biriyim. Bugünkü yönetimlere başarısız demek için net bir iddia ortaya konulmalı. Eğer son seçim dikkate alınıyorsa, bunu söyleyenler daha önce partinin 69.000 oyu olduğunu ve son seçimde bunun 94.000’e ulaştığını bilmeleri gerek. Başarısız oldunsaydı, uykumuz bu kadar yükselmezdi.

Yorumlar
Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *