ANASAYFA arrow right Eğitim

Başarılı öğrencilere yüzde 100’e varan burs verilecek

Başarılı öğrencilere yüzde 100’e varan burs verilecek
YAYINLAMA: 20 Aralık 2021 / 17.24
GÜNCELLEME: 20 Aralık 2021 / 17.24
Gaziantep Ada Koleji, bünyesinde eğitim verecek oldukları öğrencilerin başarılarını burs vererek ödüllendirmeye devam ediyor.

8-9 Ocak tarihlerinde gerçekleştirilecek olan bursluluk sınavı ile başarılı öğrencilere yüzde 100’e varan oranda burs verilecek.

Gaziantep eğitiminin önemli kurumlarından olan Ada Koleji, bursluluk sınavları öncesinde hazırlıklarını tamamladı. Gaziantep Ada Koleji Genel Müdürü Gafari Bayrın başarılı binlerce öğrencinin heyecanla beklediği sınava ilişkin açıklamalarda bulundu. Aralık ayının başında bursluluk sürecinin başladığını ve kayıtların alındığını aktaran Gaziantep Ada Koleji Genel Müdürü Gafari Bayrın, “Bursluluk sürecine ilişkin yoğun bir talep ile karşı karşıyayız. Mevcut olan ekonomik koşullar dikkate alındığında bursluluk, ekonomik anlamda durumu olmayan başarılı öğrenciler için en büyük avantajlardan biri konumunda” dedi.

Gaziantep Ada Koleji Genel Müdürü Gafari Bayrın, bursluluk sınavı ile başarılı öğrencilerin ödüllendirilmesinin öneminedikkat çekerek, “Amacımız bursluluk sınavında hem öğrencilerin, hem velilerin bölgenin en büyük doğal bahçe alanına sahip okulumuzu ve sınıf yapılanmalarımızı görmesi, aynı zamanda akademik anlamda değerlendirme yapmasını sağlamaktır. Akademik yapılanma ile birlikte çocuklarımızın başarılarını da ödüllendirmeyi amaçlıyoruz” dedi.

Sınavın pandemi tedbirleri çerçevesinde hijyenik sınıflarda yapılacağının altını çizen Gaziantep Ada Koleji Genel Müdürü Gafari Bayrın, “Sınav tarihimiz 8-9 Ocak olarak belirlendi. Toplam 6 oturum şeklinde yapılacak olan sınavda her sınıfın oturum zamanlaması ayrı olarak planlandı. Koronavirüs ile mücadele kapsamında sınıflarımız sınav öncesinde hijyenik hale getirilerek pandemi şartları çerçevesinde sınavımız yürütülecek. Sınav sırasında çocuklarımıza kalem, kalemlik, silgi, kalemtraş gibi yardımcı malzemelri okulumuz temin edecek. Soru düzeneğinin kalitesi açısından Ankara’daki güçlü yayınlar ile birlikte çalıştık” ifadelerine yer verdi.

Gaziantep Ada Koleji Genel Müdürü Gafari Bayrın, bursluluk sınavında başarı gösteren öğrencilere, yüzde 90, yüzde 80, yüzde 50, yüzde 40 ve yüzde 100 oranlarında burs verileceğini de vurguladı. Bayrın, “Burs verilecek öğrenci sayısını, sınava girecek olan öğrencilerimizin kitlesel yoğunluğuna göre şekillendireceğiz. Daha önceki sınavlarımızdan hareketle 5 binden fazla öğrencimizin sınava girmesi bekleniyor” dedi. Gaziantep Ada Koleji Genel Müdürü Gafari Bayrın, sınava girecek olan öğrencilere başarılar diledi.

İlginizi Çekebilir
33 tıp fakültesinde kontenjan dolmadı
33 tıp fakültesinde kontenjan dolmadı
Ankara Tabip Odası'nın tıp fakültelerinin azalan tercihlerine yönelik nedenlerin sıralandığı notta, "Sağlıkta Dönüşüm Programı’nın olumsuz etkisiyle yaşanan sorunlar, sağ...
#Eğitim / 30 Ağustos 2022
Ziraat fakültelerinde tarım eğitimi bitti
Ziraat fakültelerinde tarım eğitimi bitti
Türkiye’de tarımın AKP dönemindeki çöküşü tartışılırken ziraat fakültelerinin faaliyet raporları da tarım eğitimindeki sorunları gözler önüne serdi. Pek çok fakültenin ra...
#Eğitim / 29 Ağustos 2022
198 yeni okul, 3 bin 605 yeni derslik hizmete açılacak
198 yeni okul, 3 bin 605 yeni derslik hizmete açılacak
Milli Eğitim Bakanlığı, 2022-2023 eğitim yılı başında 198 yeni okul, 3 bin 605 yeni dersliğin hizmete açılacağı; yeni inşa edilen ve güçlendirilen 450 eğitim binasında 6...
#Eğitim / 28 Ağustos 2022
YÖKDİL bu yıl ilk kez elektronik ortamda da uygulanacak
YÖKDİL bu yıl ilk kez elektronik ortamda da uygulanacak
Elektronik YÖKDİL 14 Mayıs'ta Ankara, İstanbul, İzmir ve Adana'daki e-sınav uygulama binalarında gerçekleştirilecek.
#Eğitim / 06 Nisan 2022
Açık Lise sınav sonuçları açıklandı
Açık Lise sınav sonuçları açıklandı
MEB Açık Öğretim Liselerinde eğitimini tamamlayıp üniversite sınavlarına hazırlanan öğrenciler, 2. dönem AÖL sınav sonuçlarını açıkladı.
#Eğitim / 24 Mart 2022
YKS'de geç başvuru süreci başladı
YKS'de geç başvuru süreci başladı
YKS için başvuru tarihini kaçıran adaylar, bugün ve yarın başvuru yapabilecek. Yükseköğretim Kurumları Sınavı (YKS) başvuru tarihini kaçıranlar için iki gün sürecek başvu...
#Eğitim / 16 Mart 2022
Yorumlar
Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *