ANASAYFA arrow right 20 Yıl Önce

Başarı sürpriz değil

Başarı sürpriz değil
YAYINLAMA: 04 Ekim 2022 / 15.28
GÜNCELLEME: 04 Ekim 2022 / 15.28
LGS il birincisi Nakıboğlu ilköğretim okulundan

Liselere giriş sınavında il birincisi özel Emine Nakıboğlu ilköğretim okulundan çıktı. Nakıboğlu ilköğretim okulu müdürü Ali Dilitatlı, eğitim de iddialı olduklarını belirtirken, liselere giriş sınavında özel Emine Nakıboğlu ilköğretim okulu olarak başarımıza bir yenisini eklemenin mutluluğunu yaşıyoruz dedi.

Dilitatlı, “Bu yıl ilimizde fen liselerine en çok öğrenci gönderen okul olduk. LGS de 17 öğrenci devlet fen liselerine, on öğrenci liselerini, 34 öğrenci Anadolu liselerine, dört öğrenci Anadolu Öğretmen liseleri, 12 öğrenci de Anadolu meslek liselerini kazandı” şeklinde açıklama yaptı.

Başarı sürpriz değildi

Öğrencilerinin başarısının sürpriz olmadığını ifade eden Dilitatlı, “Başarıyı gelenek haline getiren okulumuz geçen yıllarda olduğu gibi 2002-2003 eğitim öğretim döneminde de hem kitlesel başarıda hem de bireysel başarı da Gaziantep’in gururu oldu. İl birincisi Murat Karslı, Ömer Özsaraç, ilimizi ve okulumuzu başarıyla temsil etti. Birinci olan öğrencimiz İzmir lisesini kazandı. Bu başarının nedeni yıl boyunca öğretmenlerimizin ve öğrencimizin gayretli çalışmaları, okulumuzda uygulamakta olduğumuz kabine sistemi öğrencilere sunulan özgün ve kaliteli dokümanlar. Hiçbir başarı tesadüf değildir. Önümüzdeki yıllarda diğer öğrencilerimizde aynı başarıyı tekrar ederek Gaziantep’in eğitimine katkıda bulunmayı amaç ediyoruz” diye konuştu.

Özel eğitim teşvik edilmeli

Gaziantep’te eğitim öğretimin geçmiş yıllardan daha iyi durumda olduğunu, ancak özel eğitimin desteklenmesi ile eğitim öğretim kalitesinin daha da artacağını inandığını söyleyen Dilitatlı, “Eğitimin Türkiye’nin en önemli sorunu olduğu yıllardır ifade ediliyor. Ancak bu konuda yeterli ve ciddi tedbirler alınmamış değildi. Ancak özel eğitim öğretim kurumlarının eğitim ve bunun da kaliteyi gündeme getirmesi bir gerçektir. Bu nedenle özel eğitim öğretim kurumları yaygınlaştırılması. Hatta desteklenmeli eğitim öğretimde kalite artsın” dedi.

Yorumlar
Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *