ANASAYFA arrow right Yaşam

Başarı isteniyorsa, yolu kitap okumaktan geçer

Başarı isteniyorsa, yolu kitap okumaktan geçer
YAYINLAMA: 30 Mart 2021 / 21.02
GÜNCELLEME: 30 Mart 2021 / 21.20
Türk Kütüphaneciler Derneği Gaziantep Eski Şube Başkanı Yüksel Polat, Kütüphane Haftası nedeniyle yaptığı açıklamada, “Kitap okumak, hem seyahate çıkarır, hem dinlendirir, hem nefes almamızı sağlar” dedi

Kütüphanelerin kentin kalbi olduğunu vurgulayan Polat, “Okumak eylemi ailede başlar ve devam eder. Aileler çocuklarının her alanda başarı göstermesini bekliyorsa, bunun yolu kitap okumaktan geçer. Kitap okumak beyni geliştirir, zekâyı terbiye eder, kavrama yeteneğini en üst seviyeye çıkarır. Bilimsel olarak kanıtlanan bu veriler nedeniyle çocuklarımızı seviyorsak onları okumaya ve öğrenmeye teşvik etmeliyiz” dedi.

Kitap okumak, beyni geliştirir, zekâyı terbiye eder

Ülkemizde kütüphanelere üye olmanın ve ödünç kitap almanın ücretsiz olduğunu dile getiren Polat, “Okuma hevesli olan kitaba gönül veren herkesin kendilerine en yakın kütüphaneye gidip üye olması okumak için yeterlidir. ‘Türkiye Cumhuriyeti’nin temeli kültürdür. Okumak, anlamak, görebilmek, okuduğundan anlam çıkarmak, ders almak, düşünmek, anlama yeteneğini eğitmektir’ diyen Mustafa Kemal Atatürk, eline geçen paraları kitaba yatırdığını ve başarılarının buna borçlu olduğunu ifade ediyor” şeklinde konuştu.

Ülkemiz, kütüphaneler ve kitap konusunda büyük atılımlar yaptı

Polat, son yıllarda ülkemizdeki kütüphaneler ve kitap konusunda büyük atılımlar gerçekleştirildiğini, bunun daha da geliştirileceğine yönelik umutlarının arttığının altını çizerken, “Her yıl Mart ayının son haftası ülkemizde Kütüphane haftası olarak kutlanmaktadır. Bu yıl 57. yılını kutladığımız bu haftanın ülkemizde okumanın önemini bir kez daha vurgulamak ve önemine dikkat çekmektir. Tüm ülkede çeşitli etkinliklerle kutlanan haftanın her yaşta her okurun dikkatini çekerek okuma alışkanlığının yükselmesine yardımcı olmak” ifadelerini kullandı.

Kitap okumak, hem seyahate çıkarır hem dinlendirir hem nefes almamızı sağlar

“Tüm dünyayı etkisi altına alan salgında kapanmayan kurumlar arasında kütüphanelerde yer almaktaydı” diyen Polat, “Bu dönemde okuma alışkanlığı olan insanlarda salgın hastalığın evde zorunlu kalma durumlarında herhangi bir psikolojik soruna neden olmadığı görülmektedir. Zorunlu olarak derslere girenler ve uzaktan çalışanların maruz kaldığı ısınlar ve radyasyondan beyni temizlenin en masrafsız yolu kitap okumaktan geçtiğini unutmayalım. Dost ziyaretlerine gidemediğimiz, sohbet edemediğimiz bu ortamda en güzel dost kitaplarımızdır. Bizi hem seyahatlere çıkarır, hem beynimizi dinlendir, ruhumuzun nefes almasını sağlar” diye konuştu.

Kütüphaneler bir kentin kalbidir

Türk Kütüphaneciler Derneği Gaziantep Eski Şube Başkanı Yüksel Polat, konuşmasını şu şekilde tamamladı: “Kütüphaneler bir kentin kalbidir. Nasıl Kalbimizi korumak için önlemler alıyorsak, İlimizde, ilçemizde, beldemizde, okulumuzda bulunan kütüphanelerimize sahip çıkmalıyız. Fatih Sultan Mehmet’in dediği gibi bir kentte olmazsa olmazlar arasında kütüphaneler ruhu temizleyen, geçmişle gelecek arasında köprü kuran kurumlardır. Köprünün sağlamlığı bize bağlıdır. Okuma heveslisi olan, okumayı seven herkesi en yakın kütüphaneye bekliyoruz. Sizi orada güler yüzlü ve kitap okumanızdan mutlu olan çalışanlar bekliyor olacak.” Hüseyin Karataş

Yorumlar
Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *