ANASAYFA arrow right Yaşam

Baroya taze kan getirmek ve çözüm üretmek istiyorum

Baroya taze kan getirmek ve çözüm üretmek istiyorum
YAYINLAMA: 18 Ekim 2020 / 20.18
GÜNCELLEME: 18 Ekim 2020 / 20.32
Av. Mehmet Barış Kınacılar, Gaziantep Barosu Yönetim Kurulu Üyeliği’ne adaylığını açıkladı.

Daha iyi bir yönetim için Gaziantep Barosu Yönetim Kurulu Üyeliğine aday olduğunu açıklayan Kınacılar, “Amacımız, Gaziantep Barosuna taze kan getirmek ve sorunlara çözüm üretmek. Çünkü mevcut yönetimdeki işleyiş son yıllarda etkisiz hale gelmeye başladı. Gaziantep Borusunu daha iyi bir yere getirmek için yönetim kuruluna aday olduk” dedi.

İlk projemiz baromuzun temel taşı olan stajyerlerle ilgili olacak

“İlk projemiz baromuzun temel taşı olan stajyerlerle ilgili olacak” diyen Kınacılar, “Çünkü stajyerlerle ilgili yapılması gereken projeler yapılmıyor. Gerek sosyal gerek kültürel gerekse eğitim ile ilgili faaliyet göz ardı edildiği için temelden başlamak gerekiyor. Ortalama her yıl 400-500 yeni avukat geliyor. Avukat sayısı kentin nüfusuna göre fazla değil, ancak kalite anlamında bir düşüklük var. Yani davaların alımında parasal düşük kalite var ve bu kaliteyi baromuz yükseltmek zorunda. En azında bir boşanma veya tazminat davasının rayiç bedeline bir sınır getirip bir düzene oturtmak zorunda. Bu başarılırsa avukat sayısı ne kadar çok olursa olsun bu meslek daha cazip ve yapılabilir hale gelir” ifadelerini kullandı.

Mesleğinin itibarsızlaştırılmasının nedeni gereken önemin verilmemesi

Av. Kınacılar, “Avukatların sorunları başında mesleki saygınlığının yerlerde olmasıdır. Adliye personeli, hakim ve savcı olmak üzere herkesin avukatları bulunduğu konumdan aşağıda görmesi ve kötü davranması avukatlık mesleği adına gerçekten büyük bir sorun. Avukatlık mesleğinin itibarsızlaştırılmasının nedeni gereken önemin verilmemesidir. Çünkü gerek iktidar gerek muhalefet olsun her partinin yönetiminde avukat bulunmakta ama ne maddi ne manevi anlamda meslek üzerine hiçbir olumlu etkisi bulunmamaktadır. Bunun yanında da ülkede çoğalan özel üniversitelerin hukuk fakültelerinden mezun olan arkadaşlarımızın kalitesiz yetişmesi, mesleğe kalite düşüklüğü olarak yansıyor” şeklinde açıklamada bulundu.

Barolar, stajyerlerine eğitim vermek zorunda

Avukatlık sınavının hayata geçirilmesiyle mesleğe olan saygınlığın yeniden kazanılacağını altını çizen Kınacılar, “Avrupa’da örnekleri vardır. Bir avukat olmak için belli prosedürleri geçmek ve sınavı başarıyla geçmek lazım.

Barolar, stajyerlerine eğitim vermek zorunda. Bu eğitim sadece teorik ve eğitim değildir, içerisinde meslekte yapılması ve yapılmaması gereken işlerin ve vicdanen yapılması önerilebilecek işleri öğretmeli. Barolarımız genel olarak kağıt üzerindeki görevleri dışına çıkmamakta ısrarcılar” diye konuştu.

Yapılan çiftte standarttan başka bir şey değil

Av. Mehmet Barış Kınacılar, Baroların Genel Kurullarının ertelenmesi konusunda ise şunları dile getirdi: “Ekimde gerçekleşecek olan Gaziantep barosu seçimleri haksız bir şekilde ertelendi. Genelgenin kanun önüne geçmesi yasal anlamda hükümsüzdür. Baro kurulunun pandemi nedeniyle engelleniyorsa siyasi partilerin seçimleri ve buna benzer etkinliklerin de ertelenmesi gerekiyor. Yapılan çiftte standarttan başka bir şey değil.” Fatma Karabacak

Yorumlar
Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *