ANASAYFA arrow right Ekonomi

Baroları işlevsiz ve atıl kılacak!!!

Baroları işlevsiz ve atıl kılacak!!!
YAYINLAMA: 11 Mayıs 2020 / 17.57
GÜNCELLEME: 11 Mayıs 2020 / 17.57
Baroların demokratik yapısını bozacak

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın talimatıyla baroların yapısında değişiklik öngören taslak hazırlama girişimlerine 51 baro başkanı ortak açıklamayla tepki gösterdi.

Diyanet İşleri Başkanının koronavirüs konulu cinsiyetçi açıklamalarına baroların tepki göstermesinin ardından AKP Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın talimatıyla, baroların seçim sisteminde yapılması planlanan değişiklik kararına tepki gösteren 51 baro başkanı ortak açıklama yaptı.

Aralarında İstanbul, Ankara ve İzmir baro başkanlarının da yeraldığı 51 baro tarafından yapılan açıklamada taslak hazırlama girişimlerinin 'FETÖ projesi olduğu' vurgulandı:

“Bir FETÖ projesi olduğu bilinen söz konusu tartışmaların odağındaki baroların yapısı ve seçim usulleri üzerinden yaratılan tartışmaların hangi demokratik gerekçelere dayandırıldığı, varılmak istenen sonucun ne olduğu izaha muhtaçtır. Baroların demokratik yapısını bozacak, Baroları işlevsiz ve atıl kılacak, bağımsız ve özgür savunmaya ket vuracak tüm girişimlerin Cumhuriyetin kuruluş felsefesine aykırılık teşkil edeceği açıktır."

Yorumlar
Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *