ANASAYFA arrow right Yaşam

Barolar, avukatlarındır, avukatlar yönetecek

Barolar, avukatlarındır, avukatlar yönetecek
YAYINLAMA: 06 Ekim 2020 / 20.53
GÜNCELLEME: 06 Ekim 2020 / 21.06
Baro Genel Kurullarının ertelenmesine çok sert tepki gösteren Gaziantep Baro Başkan Adayı Av. Ömer Faruk Akan, her avukatın günü geldiğinde gereken dersi vereceğinin altını çizerken, “Barolar, Avukatlarındır ve avukatlar yönetecek” ifadelerini kullandı. 

Sonuna kadar takipçisi olacağız

Akan, geçen hafta sonu yapılması planlanan Baro Genel Kurullarının COVİD-19 salgını bahane edilerek, 1 Aralık tarihine kadar ertelendiğini hatırlatırken, “Bu ertelemenin hukuki hiçbir dayanağı olmadığı gibi siyasi bir manevra olduğu da açıkça ortadadır. Çünkü bu hafta bazı siyasi partilerin kongreleri var. Koronavirüs sadece Baro Genel Kurullarını mı etkiliyor, bu siyasi partileri etkilemiyor mu? Bu kararın iptali için Gaziantep Barosu gerekli girişimlerde bulunarak, kararın iptali için dava açmıştır. Bizlerde sonuna kadar takipçisi olacağız” dedi.

Her meslektaşım gereken dersi verecek

Genelge ile Baro seçimlerinin engellenmesinin TBB’nin baro seçimlerini manipüle etmeye çalıştığına dair öngörüde ne kadar haklı olduklarının ortaya çıktığını söyleyen Akan, “TBB Başkanı Baro seçimlerini manipüle etmeye ve TBB başkanı Metin Feyzioğlu hukuksuzca oturduğu koltukta oturmaya devam etmektedir. Sonsuza dek tarihi secim tarihini öteleyemeyeceğinize göre günü geldiğinde sandık meslektaşlarımızın önüne konulacaktır. İşte o gün inanıyorum ki hukuku şiar edinmiş her meslektaşım seçimi öteleyerek TBB başkanlık koltuğunda oturan şahsa ve onunla el ele yürüyenlere gerekli dersi verecek” diye açıklamada bulundu.

Gaziantep Baro Başkan Adayı Av. Ömer Faruk Akan, konuşmasına şöyle devam etti: “1136 Sayılı Avukatlık Kanunu’nun 82. Maddesi Baro Genel Kurullarının son rakamı çift olan yıllarda olmak kaydıyla iki yılda bir Ekim ayının ilk haftası içinde toplanacağını düzenlemektedir. Yasal hüküm, önce tavsiye genelgesi ile, akabinde İl Hıfzıssıhha Kurulu kararıyla ve son olarak da YSK kararı ile çiğnenmiştir. 1593 sayılı Umumi Hıfzıssıhha Kanunu’nda Hıfzıssıhha kurullarının genel kurul erteleme yetkisi bulunmamaktadır. Hal böyleyken yasayla getirilen bir düzenlemenin genelge, kurul kararı gibi işlemlerle ortadan kaldırılması açıkça hukuka aykırı.”

Böylesi bir zamanda birlik, beraberlik ve dayanışma içerisinde olacağız

Başkan adayı Akan, Türkiye genelinde 130 bin Gaziantep’te ise 2 bin avukatın seçme ve seçilme özgürlüğüne ipotek konulduğunu dile getirirken,  “Baro seçimlerinin ertelenmesi, seçmek, seçilmek ve baronun organlarını belirlemek yetkisine sahip tüm avukatların iradelerine ipotek koyulması anlamına gelmektedir. Bu hukuksuzluğa mücadelemizi sonuna kadar sürdüreceğiz. Erteleme kararı hukuka, demokrasimize sarılması imkansız yaralar açılmasına neden olacaktır. Dolayısıyla Türkiye’de hukuk yok sayıldığı, adaletin olmadığı avukatlık mesleğinin değersizleştirilmeye çalışıldığı, zamanlardan geçiyoruz. Böylesi bir zamanda avukatlar olarak birlik, beraberlik ve dayanışma içerisinde olacağız” şeklinde konuştu. Fatma Karabacak

Yorumlar
Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *