ANASAYFA arrow right 40 Yıl Önce

Baro seçimlerinde hanım avukatlar ağır basmaya başladı

Baro seçimlerinde hanım avukatlar ağır basmaya başladı
YAYINLAMA: 20 Mart 2023 / 16.32
GÜNCELLEME: 20 Mart 2023 / 16.32
Kongre divanına üç hanım, bir erkek avukat seçildi

Gaziantep Baro seçimleri yapıldı. Baro Başkanlığına Av. Mahmut Düşün seçildi. İlk sözü alan Av. Coşkun Koçak şu açıklamayı yaptı. “12.12.1982 tarihinde devraldığımız disiplin kurulunu en iyi şekilde çalıştırdık. Avukatlık yasasının ve yetkili kurulun verdiği yetkiyi kullanarakken iyi hizmeti verdiğimizin kanısındayım. Bu çalışma döneminde 35 disiplin dosyası düzenledik bunlardan 21’ini karara bağladık” dedi.

Daha sonra söz alan Av. Mahmut Düşün şu açıklamayı yaptı. “Baromuz kuruldu kurulalı içine politikayı hiçbir zaman almamıştır. İlerde de zannediyorum ki politikaya yer vermeyecektir. Bundan önce görev yapan arkadaşlarımı eleştirmeyeceğim, çünkü onların başarıları başarısızlıklarından daha fazla idi.

Bir başka konu da Baromuzun ilçelerle olan ilişkisi kopuk bir düzeydedir. Amacım ilçelerle iyi bir çalışma düzeyine girmektir” dedi.

Av. Enver Naci Çörekçi “Baromuzca bir yardımlaşma sandığının kurulması kaçınılmaz bir ihtiyaç olmuştur. İslahiye’de bir ağır ceza mahkemesi kurulması acil ihtiyaçlar arasındadır” dedi.

Daha sonra yapılan divan seçiminde başkanlığa Av. Günsel Sayan, yardımcılıklara Av. Handan Koral, Av. Tülay Çelikhan ve Av. Cavit Zeki seçildi.

Baro başkanlığı seçimine üç liste girdi.

Orhan Kitapçı 44 oy, Hayri Güneri 52 oy aldı. 55 oy alan Av. Mahmut Düşün Baro Başkanlığına seçildi.

Yönetim kuruluna Sema Özgül, Haşim Mısır, Mehmet Kanalıcı, Mehmet Göktaş, Ahmet Göklü, Nihat Özkan, Ferhan Söylemez, yedeklere Mehmet Deniz, E. Naci Özçörekçi ve Yavuz Say seçildi. Yönetim kurulu seçimlerinde Avukat Sema Özgül 152 oyla tüm üyelerin eksiksiz oylarını aldı.

Yorumlar
Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *