ANASAYFA arrow right Güncel

Baro başkanlarının Meclis önündeki bekleyişi sürüyor

Baro başkanlarının Meclis önündeki bekleyişi sürüyor
YAYINLAMA: 03 Temmuz 2020 / 16.18
GÜNCELLEME: 03 Temmuz 2020 / 16.42
'Çoklu baro' düzenlemesinin TBMM Adalet Komisyonu'ndaki görüşmelerine katılma talepleri kabul edilmeyen ve Meclise alınmayan baro başkanlarının Meclis Çankaya kapısı önündeki bekleyişi sürüyor.

Geceyi Meclis kapısında geçiren baro başkanları çeşitli illerden gelen avukatlarla basın açıklaması yapacak. 

Baro başkanları bugün saat 14.00’da devam edecek olan komisyon toplantısına katılmak istiyor. Komisyon başkanı sınırlı sayıda başkanın görüşmelere katılmasını diğerlerinin dışarıda beklemesini istiyor. Baro başkanları ise meclise girip dönüşümlü olarak toplantıya katılmayı talep ediyor. 

80 baronun kararıyla bugün Ankara’da Savunma mitingi düzenlenmesi planlanıyordu. Ankara valiliği Coranavirus gerekçe göstererek mitingi yasakladı. 

Birçok ilden gelen avukatlarla bugün basın açıklaması yapılması planlanıyor. 

Baro başkanları, Ankara girişinde olduğu gibi Meclis kapısında da polis bariyerleriyle ablukaya alındı. Meclis parkın tümüyle bariyerlerle kapatıldı. 

Meclis önüne gelmek isteyen avukatlar içeri alınmak istenmiyor. Milletvekilleri araçlarıyla avukatları içeri getiriyor.

3

Meclis’e alnmadıkları için TBMM Çankaya kapısı önüne yerde oturarak bekleyen baro başkanları için Çankaya Belediyesi bank gönderdi. Ancak, polis ekipleri bankların Meclis önüne konulmasını engellemek istedi. Bu sırada başkanların yanında bulunan CHP’li Veli Ağbaba ile Ali Şeker bankları taşıdı. Baro başkanları da banklara oturarak dinlendi.

Yorumlar
Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *