ANASAYFA arrow right Güncel

Baro başkanları Ankara'da: Nöbet polis ablukasında

Baro başkanları Ankara'da: Nöbet polis ablukasında
YAYINLAMA: 10 Temmuz 2020 / 17.39
GÜNCELLEME: 10 Temmuz 2020 / 17.39
Baro başkanları “çoklu baro” teklifine karşı Ankara Kuğulu Park’ta nöbet tutuyor. Polis baro başkanlarını ablukaya aldı, gazetecilerin girişine izin verilmiyor.

AKP ve MHP’nin ilk 2 maddesi kabul edilen 28 maddelik “çoklu baro” teklifi Meclis Genel Kurulu’nda görüşülüyor.

Kanun teklifine karşı “Savunma Ankara’ya” sloganıyla yapılan çağrının ardından öncelikle baro başkanları başkente geldi. Yasa geçene kadar nöbet tutacaklarını duyuran baro başkanlarının Kuğulu Park’ta nöbete başlamasının ardından parkın etrafı polis tarafından "valilik kararı" denilerek çevrildi.

Parkın etrafına barikat kuran polis, avukatlar dahil baro başkanları dışında kimsenin içeri girmesine izin vermezken gazetecilerin baro başkanlarının yanına gitmesine de engel oldu.

Gazeteciler için bariyerle kapatılmış ayrı bir alan oluşturan polis buraya turkuaz basın kartı olmayan gazetecileri de almadı.

“Ankara’da nöbette olacağız”

Baro başkanlarının çağrı metni şöyle:

“Avukatlık Yasasında değişiklik öngören yasa teklifi 80 Baronun itirazına rağmen Adalet Komisyonu’nda kabul edilmiş ve TBMM Genel Kurulu’na sevk edilerek görüşülmeye başlanmıştır. Biz baro başkanları bu teklife karşı sesimizi ve itirazlarımızı dile getirmek için yasa teklifi Meclis’te görüşüldüğü süre boyunca Ankara’da nöbette olacağız.

“Siz meslektaşlarımızı da sesimize ses, gücümüze güç katmak üzere, bugünden itibaren görüşmeler teklife ilişkin görüşmelere sona erinceye kadar yanımızda olmaya Ankara’ya davet ediyoruz.”

Yorumlar
Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *