ANASAYFA arrow right Siyaset

Barış Yarkadaş, Albayrak istifasının perde arkasındaki iddiaları sıraladı

Barış Yarkadaş, Albayrak istifasının perde arkasındaki iddiaları sıraladı
YAYINLAMA: 09 Kasım 2020 / 20.31
GÜNCELLEME: 09 Kasım 2020 / 20.31
CHP İstanbul Milletvekili Barış Yarkadaş, sosyal medya hesabından Berat Albayrak istifasının perde arkasındaki iddiaları sıraladı.

 

CHP İstanbul Milletvekili Barış Yarkadaş, Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak'ın 'sağlık sorunları nedeniyle' bakanlık görevinden istifa ettiğini duyurmasının ardından sosyal medya hesabından paylaşımlarda bulundu.

Yarkadaş, Twitter hesabından Albayrak'ın istifa sürecindeki iddialara ilişkin paylaşımında şu ifadeleri kullandı;

"İddiaya göre; Erdoğan, Albayrak'ın istifa edeceğini sabah saatlerinde Binali Yıldırım'a söyledi. Albayrak'ın medya dünyasında dürüstlüğüyle tanınan ve bilinen babası Sadık Albayrak'ın da istifaya sıcak baktığı, oğlunun yanında durduğu kulislerde konuşuluyor. 

Baba Albayrak'ın oğluna "Yıpranıyorsun, her şeyden sen sorumlu tutuluyorsun, bunu haketmiyorsun" dediği belirtiliyor. Oğlu bakan olduktan sonra yazarlığa veda eden Sadık Albayrak'ın bu tutumu ve istifa mektubundaki "anne-baba" vurgusu resmî tamamlıyor. Tabii bu arada ipi koparan gelişme ise Naci Ağbal'ın MB'ye getirilişini, Berat Albayrak'ın TV'den öğrenmiş olması... İddiaya göre, Albayrak MB ile ilgili brifing vermek üzere hazırlanırken, Naci Ağbal'ın Saray'da konuya dair Erdoğan'ı bilgilendirdiğini öğreniyor ve bunu hazmedemiyor. 

'ERDOĞAN ALBAYRAK'I UYARDI'

Bir başka iddia ise Ağbal göreve atandıktan sonra yapılan ilk toplantıda Erdoğan'ın yanında büyük bir gerilim yaşanıyor. Erdoğan bunun üzerine Albayrak'ı odasına çağırarak uyarıyor. Albayrak ise yakın çevresine Ağbal'la çalışamayacağını söylüyor. Hem Ağbal'ın atanması hem de Albayrak'ın "Doları istesek düşürürüz" açıklaması, bu sabah ipleri tamamen koparıyor. Albayrak'ın hışımla yazdığı istifa dilekçesi ise işin tuzu biberi oluyor. AKP şu an ANAP'ın son dönemi gibi. Vekiller Mehmet Muş ve Bülent Turan arasında kaldı! Muş, sıkı bir Albayrakçı! Bülent Turan ise Albayrak'a hiç mi hiç sıcak bakmıyor.  Vekiller bu yüzden sıkışmış durumda. Öte yandan kabine revizyonu beklentisi de denge hesaplarını zorlaştırıyor. Erdoğan'ın Mart'ta yapılacak kongreyi Şubat'a çektirmesi ve Nisan'da gerçekleşmesi beklenen  kabine revizyonunu kongre önüne çekmesi vekilleri "Bana da düşer mi?" beklentisine sokuyor.

'Mustafa Doğan İnal da Nurettin Canikli de bakanlık için düşünülen isimler arasında'

İçişleri, Dışişleri, Hazine ve Adalet Bakanlığı'ndaki olası kabine revizyonu AKP'lileri hayli heyecanlandırıyor. Bu arada, Mustafa Doğan İnal da Nurettin Canikli de bakanlık için düşünülen isimler arasında... Zira mecliste bütçe görüşülürken, Canikli gibi bir ismin iktidarı temsil edebilecek bir pozisyonda olmasını isteyenlerin sayısı hayli fazla. Anlayacağınız; AKP tam bir kaynayan kazan! Öyle bir sistem kurdular ki; istifa eden istifasını bile duyuramıyor. Çünkü herkesin iradesi tek kişide...

Kurtulmuş 'ekonomi iyi gitmiyor' dedi

Barış Yarkadaş, bugün ise istifaya ilişkin yeni iddialara yer verdi. Yarkadaş'ın sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımlar şöyle:

“Gün aydınlandı; yeni bilgiler ortaya çıkmaya başladı. Twitter’daki takipçilerim için AKP kulislerinde biraz dolaştım. Dün yazdığım ve şu ana kadar 2 milyon 980 bin 375 kez okunan ilk twitimin devamını da sizlerle paylaşmak istiyorum. Ankara çok sıcak gelişmelere gebe:

Berat Albayrak’ı istifa etmeye götüren süreç, şöyle gelişti: İddiaya göre, AKP Genel Başkan Vekili Numan Kurtulmuş, Mahir Ünal ve Berat Albayrak bir süre önce sohbet etti. Kurtulmuş, Bakan Albayrak’a Genel Başkan V. sıfatıyla “Ekonomi iyi gitmiyor. Muhalefetin söylemlerini ciddiye al demiyorum. Ancak parti tabanından şikayet artmaya başladı” diyor.

Albayrak da bunun üzerine “Hazine ve Maliye Bakanlıkları zaten ayrılacak. Yeni bir çalışma yapılacak, toparlayacağız” yanıtını veriyor. AKP kaynakları, Kurtulmuş’un sözlerinin sürecin fitilini ateşlediğini söylüyor. Albayrak, bu “uyarı”nın ardından AKP milletvekillerine ekonomideki gidişata ilişkin brifing vermek istiyor.”

Bülent Turan-Mehmet Muş çekişmesi

“Dün yazmıştım: Burada da Bülent Turan ile Mehmet Muş çekişmesi var. Muş’la birlikte hareket eden 120 vekil toplantıya katılıyor. Turan’la hareket eden vekiller ise toplantıya gitmiyor. İşin ilginç yanı; aynı gün kabine toplantısı var. Albayrak kabineye katılmıyor. Kısacası, AKP içindeki gerilim, Naci Ağbal’ın atanmasından çok önce başlamış

Albayrak gelişmelerin nereye verileceğini gördüğü için bir süre önce Londra’da ev bakıyor. Baba Sadık Albayrak’ın da oğlunun yıpranmasından dolayı şikayetçi olduğunu dün yazmıştım.”

“Albayrak yeni dönemde hiçbir görev almayacak”

“Gelelim bugün ve yarın ne olacağına: AKP MYK’sı bugün toplanacak ve gelişmeler ele alınacak. Berat Albayrak’ın istifa ettirilmesi sonrası yaşanan sürecin en az hasarla atlatılabilmesi için ortak bir söylem oluşturulacak. Berat Albayrak, yeni dönemde hiçbir görev almayacak. Dün gece buna karar verildi. Dışişleri Bakanlığı görevi de olmayacak kısacası…

AKP’deki plana göre, taban panik yaşamasın diye, Albayrak’ın istifası sonrası bakanlıkların bölüneceği, sistemin daha iyi işlemesi için buna ihtiyaç duyulduğu anlatılacak. Bu kapsamda, Büyük Kongre sonrasına ertelenen bakanlıkların bölünmesi, öne çekilecek. Değişiklikler kamuoyuna yarın açıklanacak.

Plana göre, Hazine ve Maliye Bakanlığı ikiye bölünecek. Aile ve Çalışma Bakanlığı da ikiye ayrılacak. Ticaret Bakanlığı’na bağlı “Dış Ticaret” kurumu Hazine Bakanlığı’na katılacak. Hazine Bakanlığı’na ise “Ilımlı, piyasaların da kabul edeceği” bir isim getirilecek.”

İlginizi Çekebilir
Ankara'da tarihi gün: 6 muhalefet partisi liderleri imzayı attı
Ankara'da tarihi gün: 6 muhalefet partisi liderleri imzayı attı
CHP, İYİ Parti, Saadet Partisi, Demokrat Parti, DEVA ve Gelecek Partisi genel başkanları, “Güçlendirilmiş Parlamenter Sistem'' üzerine Ankara'da bir araya geldi. Liderler...
#Siyaset / 28 Şubat 2022
Altı muhalefet partisinin açıkladığı Mutabakat Metninde 25 kritik madde
Altı muhalefet partisinin açıkladığı Mutabakat Metninde 25 kritik madde
CHP, İyi Parti, Saadet Partisi, Gelecek Partisi, Demokrat Parti ve DEVA Partisi'nin aylardır süren “Güçlendirilmiş Parlamenter Sistem” çalışmasında uzlaştıkları Mutabakat...
#Siyaset / 28 Şubat 2022
6 parti, parlamenter sisteme dönüş çalışmasını kamuoyu ile paylaşacak
6 parti, parlamenter sisteme dönüş çalışmasını kamuoyu ile paylaşacak
Ekim ayından bu yana hazırlığı devam eden metin 3 bölümden oluşuyor. İlk bölümde parlamenter sisteme dönüşün nedenleri anlatılacak.
#Siyaset / 27 Şubat 2022
DEVA Partisi’ne katıldılar
DEVA Partisi’ne katıldılar
Aslen Halfetili olan ve Şehitkamil ilçesinde ikamet eden Arslan ailesi 8 Şubat Mahallesinde bir salonda düzenlenen törenle AK Parti’den istifa ederek DEVA Partisi’ne katı...
#Siyaset / 18 Şubat 2022
6 partinin genel başkanları 12 Şubat'ta bir araya gelecek
6 partinin genel başkanları 12 Şubat'ta bir araya gelecek
CHP Sözcüsü Faik Öztrak, “Güçlendirilmiş parlamenter sistemin son hali için Genel Başkanımızın daveti üzerine 6 partinin genel başkanları 12 Şubat Cumartesi günü bir aray...
#Siyaset / 06 Şubat 2022
Milletvekilleri, vatandaşın fatura sıkıntısını dile getirdi
Milletvekilleri, vatandaşın fatura sıkıntısını dile getirdi
AKP Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın, önceki gün partisinden bir grup milletvekiliyle gerçekleştirdiği kahvaltılı toplantının ana gündemi ekonomiydi...
#Siyaset / 04 Şubat 2022
Yorumlar
Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *