ANASAYFA arrow right Yaşam

Barınma sorunu çözülene kadar nöbet tutacağız

Barınma sorunu çözülene kadar nöbet tutacağız
YAYINLAMA: 22 Eylül 2021 / 20.42
GÜNCELLEME: 22 Eylül 2021 / 20.42
Öğrenci Sendikası, Gaziantep'te de artan kira fiyatlarını ve KYK zamlarını protesto etmek amacıyla Masal Parkı’nda oturma eylemine başladı 

Öğrenci Sendikası; ‘2021 yılında hala kalacak yer bulamadığımıza inanamıyoruz’, ‘Yurt sorunu şöyle çözülebilir: Yurt Yaparak’, ‘Bu kiraları nasıl ödeyeceğiz’ yazılı pankartlarla sessiz kalmayacaklarını ifade etti.

Tek çözümyurt yapmak

Tüm Türkiye’de ev kiralarına gelen zamlar nedeniyle, ülkenin dört bir yanında üniversite önlerinde uyuyarak başlattıkları protestolar öğrencilerin sokakta kalmasıyla devam ediyor. Bu kapsamda Gaziantep Öğrenci Sendikası Temsilciliği Masal Parkında ilk nöbetlerini başlattılar. KYK yurtlarının yeterli kontenjana sahip olmaması ve kötü şartlarından kaynaklı öğrenci evlerinde yaşamak zorunda kalan öğrenciler, ev sahiplerinin sürekli yaptığı zamlar sonucunda ev bulamadıklarını, bu sorunun tek çözümünün yurt yapmak olduğunu dile getirdiler.

Öğrencileri KYK zamlarına ses çıkarmak için nöbetimize davet ediyoruz

Binlerce öğrenci barınma sorunu yaşadığını söyleyen Öğrenci Sendikası Gaziantep Temsilcisi Şifa Seçinti, “Biz öğrencilerin barınma sorunu çözülene kadar her akşam bulunduğumuz mahallelerde, parklarda, meydanlarda akşam nöbeti tutacağız. KYK zamlarına da kira zamlarına da sessiz kalmayacağız. Okurken güvencesiz, sigortasız işlerde çalışmak zorunda bırakılıyoruz, çalışırken bile bu fiyatları karşılayamıyoruz. Bütün öğrencileri de yüksek kira fiyatlarına KYK zamlarına ses çıkarmak için nöbetimize davet ediyoruz" sözleriyle çağrı yaptı.

Ailem tek maaşla 3 öğrenci okutmaya çalışıyor

Öğrenci Sendikalı Mehmet Kılınç "Okurken çalışmak zorunda kalıyorum çünkü kitap ücretlerini, ev kiralarını, faturaları karşılayamıyorum. Ailem tek maaşla 3 öğrenci okutmaya çalışıyor. Çalışırken derslerime düzenli gidip gelemiyorum, sosyal hayatım tamamıyla yok olmuş durumda. Biz öğrencilerin sosyalleşmeye ihtiyacı var, ama bu koşullarda ne yaşayabiliyoruz ne de sosyalleşebiliyoruz. Yetmezmiş gibi okullarımızı yarıda bırakmak zorunda kalıyoruz” şeklinde konuştu. Hüseyin Karataş

Yorumlar
Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *