ANASAYFA arrow right 20 Yıl Önce

Barak mahalle evi açıldı

Barak mahalle evi açıldı
YAYINLAMA: 24 Ocak 2023 / 11.53
GÜNCELLEME: 24 Ocak 2023 / 11.53
Şahinbey belediyesi tarafından hizmete açılan Barak mahalle evinde okuma yazma ve beceri kurslarının yanı sıra gençler için bilgisayar kursları düzenlenecek.

Kursun temel amacının herkesi kent yaşamına ortak etmek olduğunu söyleyen Başkan Yaşar Ağyüz, “İnsanları hayata katacak, ufkunu açacak projeler hazırlamak bizlerin asli görevidir. Barak evinde okuma yazma kursunun yanı sıra, kadınların el becerilerini geliştirmeleri için dikiş, nakış, pasta, sim, sırma gibi kurslar düzenlenecek. Gençler ve çocuklar için, bilgisayar, 3000 kitaplı kütüphane ve ücretsiz üniversiteye hazırlık kursları organize edilecek” diye konuştu.

Barak evinde 3000 kitap bulunduğunu söyleyen Ağyüz, “Gönüllü eğitmenler gözetiminde çocuklarımıza ders çalışma ve etüt olanağı sağlayacağız. Üniversiteye hazırlık kurslarının yanı sıra, liseye giriş sınavı ve temel ders destek kursları da düzenlenecek. Halkoyunları, tiyatro, resim gibi sanatsal faaliyetler ile sağlık konulu seminerler verilecek. 100 öğrenci kapasiteli kütüphane, 70 öğrenci kapasiteli derslik, 200 kişilik çok amaçlı salon ve 18 öğrenci kapasiteli bilgisayar laboratuvarı bulunuyor. Belediye olarak yol, su, kanalizasyon gibi görevler yanında bu tür sosyal ve kültürel aktiviteler yapmaktan büyük haz duyuyoruz. Eğitim, kültür, sanat gibi alanlarda katkı yaptığımız oranda çağdaşlaşma yolunda adım atmış oluruz” dedi.

Yorumlar
Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *