ANASAYFA arrow right 20 Yıl Önce

Bankalar uslanmıyor

Bankalar uslanmıyor
YAYINLAMA: 16 Ocak 2023 / 19.11
GÜNCELLEME: 16 Ocak 2023 / 19.11
Bedava kredi kartı furyası…Milyonlarca vatandaşın kredi kartı mağduru olması yetmiyormuş gibi, bazı sorumsuz bankalar, insanları kredi kartı tuzağına çekmeyi sürdürüyor. Cebinde beş kuruşunun olup olmadığı belli olmayan yüzlerce kişiye kefilsiz kefaletsiz kredi kartı vererek, onları faiz batağına düşürüyor.

Ekonomik krizin ardından binlerce kişinin kredi kartı mağduru olmasına rağmen, bazı bankalar vatandaşın mağduriyetinden kazanç sağlama hevesinden vazgeçmiyor. Bankaların önünde ve alışveriş merkezlerinin bünyesinde kurulan stantlarda hiçbir kefalet aramaksızın yalnızca bir form doldurtup, vatandaşa kredi kartı verilerek, yeni kart mağdurları yaratılmaya çalışılıyor.

200 milyona karşılık 2 milyar istendi

Vatandaşın aldığı 100-150 milyon limitli kredi kartlarının bir tuzak olduğuna dikkat çekilirken, ekonomik krizin ardından milyonlarca insan kredi kartı mağdur oldu. Çoğunun evinden ve işlerinden eşyaları haczedildi. Çünkü 100-200 milyon limitli kredi kartları için 2 milyar faizler ödenmesi istendi. Bankalar, bu yaşanan facialara rağmen, vatandaşı tuzağa düşürmekten vazgeçmiyor. Kefil kefalet istemeden dağıtılan kartlar yüzünden yeni kart mağdurları doğacak denildi.

Vatandaşı bile bile batağa çekiyorlar

Cebinde 5 TL parası olmayan insanların kefilsiz kefaletsiz kredi kartı sahibi yapılmasının son derece çarpık bir uygulama olduğu tepkisini dile getiren vatandaşlar, “Böyle bir rezalet ancak Türkiye’de yaşanılır. Sokağın ortasına masaları koymuşlar gelip geçen herkese form doldurtup, kredi kartı batağına çekiyorlar. Bankanın bu işlemden bir zararı yok. Birkaç tanesinde batan alacağını, sağlam müşterinin kredi kartına faiz olarak ekleyecek. Bilinçsiz Vatandaşı bu tuzağa düşüren bankalara kimsenin dur dememesi çok düşündürücü” şeklinde konuştu.

Yorumlar
Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *