ANASAYFA arrow right 20 Yıl Önce

Bankalar, sorunu icra ve polisle çözmeye çalışıyor

Bankalar, sorunu icra ve polisle çözmeye çalışıyor
YAYINLAMA: 29 Temmuz 2020 / 18.27
GÜNCELLEME: 29 Temmuz 2020 / 18.27

Türkiye genelinde ortalama 13 milyon kişinin kullanıcısı olduğu kredi kartlarında ‘temerrüt’ sorununa çözüm aranması için TÜKODER’in başlattığı kampanyanın yurt genelinde yaygınlaştırılması gerektiğini vurgulayan OSB Başkanı Akif Ekici, bankacılık sektöründe amacının dışında faaliyet gösterenler olduğunu belirterek, “Para toplayıp devlete satan, kredi kartları satarak vatandaşları soyan kurumlardan kurtulmamız lazım” diye konuştu.

Tüketiciyi Koruma Derneğinin Türkiye’de 13 milyon insanı direkt ilgilendiren soruna el atmasının önemli olduğunu hatırlatan Ekici, bu çalışmayı desteklediğini belirterek, geciken borçlardan dolayı fahiş oranda faiz uygulayan bankaların gerçekleri görmezlikten gelerek, insanları yüklü miktarda borçlandırıp icra iflas daireleri ve polisle tanıştırdıklarına dikkat çekti.

Ayda 150-300 milyon lira maaşla çalışan işçi ve devlet memuruna bankaların 500-600 milyon limitli kredi kartı verdiğini hatırlatan Ekici, “Böylece bankalar bu insanların geleceğini borçlandırarak ciddi sıkıntıya düşürdüler. Kredi kartları, iki üç kefille verildi ve taksitini aksatanlar ve onlara kefil olanlar icra daireleriyle karşı karşıya getirildi. İnsanlarımız temerrüt faizi altına sokularak yüksek miktarda para ödemek zorunda bırakıldı. Yetmiyor evini, işyerini kısaca neyi varsa haczettiler. Bunlar hoş şeyler değil. Bankacılık sisteminin bu konuda mutlaka toparlanması ve kredi kartı soygunculuğuna son verilmesi gerekir” dedi.

İnsanların öncelikle kredi kartlarıyla ilgili olarak bilinçlendirilmesi gerektiğini hatırlatan OSB Başkanı Akif Ekici konuşmasına şöyle devam etti: “İnsanlar bilinçlendirildikten sonra kredi kartı verilmeli. Çünkü bankaların, çok ağır şartlar taşıyan sözleşmeleri var, bunlar mutlaka düzeltilmeli

Yorumlar
Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *