ANASAYFA arrow right 20 Yıl Önce

Bankalar bu insanların sırtından para kazandı 

Bankalar bu insanların sırtından para kazandı 
YAYINLAMA: 07 Mayıs 2020 / 15.50
GÜNCELLEME: 07 Mayıs 2020 / 15.50

Bankaların yıllarca sırtından geçindiği sanayici ve esnafı köşeye sıkıştırmasının yanlış olduğu vurgulandı

Yaşanan ağır ekonomik krizin altında ezilen esnaf, sanayici ve işadamını sıkboğaz eden bankaların, toplumsal çatışmalara zemin hazırladığına dikkat çekilerek, bu çatışmaların toplumda onarılmaz yaralar açılmasına neden olacağı ifade edildi. Sabah’ın ekonomik krizin girdabına kapılan gerçek üreticilere ve esnafa yönelik bankaların uyguladığı sistemi konu edinen yayınlarının son derece haklı ve yerinde olduğu vurgulandı.

ANAP İl Başkan Yardımcısı Ulvi Toprakçı, Sabah’ın konuyla ilgili sorularını yanıtlarken, ortada bir kriz olduğunu, herkesin de bunu dikkate alarak hareket etmesi gerektiğini belirten Toprakçı,

devletin sadece bankaları kurtararak ekonomiyi düzeltemeyeceğine dikkat çekerken, “Devletin reel sektör için de gerekli desteği vermesi ve kolaylığı sağlaması lazım. Üretim ve istihdam olmadan piyasalar düzelmez ve borç ödenmez. Ayrıca bankalar da bir işletme bu nedenle alacağını tahsil ederken bugünkü şartları göz ardı etmemeli. Çünkü bugüne kadar bu insanların sırtından para kazandı. Şimdi onların üzerine, üzerine gitmesi hoş değil. Elbette insanlar borçlarını ödeyecek, ama bunun da bir takım sağlanacak kolaylıklar çerçevesinde olması gerek. Üretim ve istihdam durdurularak borç ödenmez” dedi.

Yorumlar
Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *