ANASAYFA arrow right 20 Yıl Önce

Banka terörü durdurulsun

Banka terörü durdurulsun
YAYINLAMA: 07 Mayıs 2020 / 15.45
GÜNCELLEME: 07 Mayıs 2020 / 15.45

Büyük bir işletmede yönetici olarak çalışan kişi, fabrikanın kapanması halinde çalışanların bankada oturma eylemi yapma kararı aldığını açıkladı

Telefonla gazetemizi arayan ve isminin açıklamasını istemeyen büyük bir firmanın yönetim kadrosunda çalışan görevli, çalıştığı fabrikaya bankaların üst üste hacze geldiği belirterek, Sabah’ın konuyu gündeme taşımasına çok sevindiklerini ve bu terörün durdurulmasını istediklerini açıkladı. Çalıştığı firmanın Gaziantep’in önemli firmalarından biri olduğunu, fakat şirketin bazı bankalara olan borcu yüzünden kapanma aşamasına geldiğini söyledi.

Şirket yöneticisi konuşmasına şöyle devam etti: “Çok önemli bir konuya temas etmişsiniz. Ne olursunuz bunu kesmeyin, devam ettirin. Yüreğimiz yanıyor. Bankalar fabrikaya harıl harıl hacze geliyor. Lütfen yazın şu bankaları da millet duysun, okusun bunların ne yaptıklarını. Canımıza tak etti. Biz bu firmadan ekmeğimizi kazanan insanlarız. Benim gibi burada 100’lerce çalışan var. Bu şirket borcundan dolayı kapanırsa, bu insanlar işsiz kalacak, aç kalacak. Üstelik bankanın şirketten alacağı haczettiği eşyaların belki de binde biri. Madem bunlar hacizle bu işi çözmek istiyor, Hacze gitmesinler biz kendilerine en kral mobilyacıdan bir mobilya takımı alıp verelim. Yeter ki biz çalışanları, şirketimizi ve ailemizi huzursuz etmesinler” dedi.

Çoğu firma sahibinin utandığı için karşılaştığı haciz olayını açıklayamadığını söyleyen yönetici konuşmasına şöyle sürdürdü: “Bankacı gelip şunu söylüyor ‘Zaten bu Gaziantepliler şerefsiz, borcu olduğu için işyerini kiraya veriyor. Bunlar her şeye müstahak’ diyor. Böyle terbiyesizlik olur mu? Kiraya veriyorsa adam borcunu ödemek için veriyor.

Yıllardır beğenmediği bu firmaların sırtından para kazanan bir bankacı kalkıp bunu söylüyor. Zaten biz çalışanlar kendi aramızda karar aldık ve örgütlendik, eğer fabrikamızda bankaya olan borcundan dolayı üretimi durdurulursa gidip o bankanın içerisinde oturma eylemi yapacağız. Nedir bunların yaptığı ağam? Yazın şunları tüm alem ne yaptıklarını duysun. Gidin icra dairelerinde nice kıymetli insanların evlerine hacze gidiliyor, oradan öğrenin. İçimiz kan ağlıyor. Fabrika sahibi değilim, ama burada ekmeğimi kazanan birisiyim. Neticede bundan ben de etkileniyorum.”

Yorumlar
Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *