ANASAYFA arrow right 20 Yıl Önce

Banka faizlerine çekidüzen verilmeli

Banka faizlerine çekidüzen verilmeli
YAYINLAMA: 19 Eylül 2021 / 16.47
GÜNCELLEME: 19 Eylül 2021 / 16.47
Bankaların uyguladığı yüksek faizlere toplumun her kesiminden tepkiler sürüyor. CHP İl Gençlik Kolları Başkanı Ali Akyılmaz, bankaların uyguladığı faiz oranlarını çok acımasız bulduğunu bildirdi.

Hükümetin banka faizleri için acil düzenleme yapması gerektiğini ifade eden Akyılmaz, “Hükümet ülkenin acil olan sorunlarına çözüm üretsin. Suni gündemlerle uğraşıp durmasın. Bugün milyonlarca insanın evini başına yıkan, mağdur eden, işsiz bırakan bankalara artık dur desinler. Uygulanan faiz oranlan çok yüksek. Önce insanlara kredi kartını verdiler, ardından temerrüt faiziyle acımasız bir uygulamaya giriştiler. Bu bankacılık ve insanlık ahlakına sığmaz. Milyonlarca insanı mağdur ettikleri yetmezmiş gibi yine bazı bankalar kredi kartı vermeye başladı. Yarın yine aynı taktiği uygulayıp, binlerce, milyonlarca insanın evini başına yıkacaklar. Böyle acı olayların olmaması için hükümetin artık bu soruna çözüm getirmesini istiyoruz. Bankalar kendilerine çeki düzen vermeli ve gerçek görevlerine dönmeli” dedi.

ATO’nun kartzedeler için başlattığı uygulamanın yerinde olduğunu, aslında ülke genelinde bunun yapılması gerektiğini söyleyen Akyılmaz, “Bankalar ancak o zaman geri adım atar. Bunlar başka türlü yola gelmez. Çünkü çok acımasızlar. Düşenin bir daha kalkmasına izin vermiyor, hatta öldürene kadar üzerine gidiyorlar” şeklinde konuştu.

Yorumlar
Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *