ANASAYFA arrow right 20 Yıl Önce

“Banka borçlarının yeniden yapılandırılmasını istedik”

“Banka borçlarının yeniden yapılandırılmasını istedik”
YAYINLAMA: 03 Eylül 2020 / 17.37
GÜNCELLEME: 03 Eylül 2020 / 17.37

TOBB ile hükümet arasında reel sektörün canlandırılması ve bankalara olan borçlarla ilgili yeniden yapılanmaya gidilmesi yönünde bir takım görüşme ve çalışmaların devam ettiğini ifade eden GSO Başkanı Nejat Koçer, 2002 yılında ekonomide büyüme olacağını tahmin ettiklerini açıkladı.

Koçer, Başbakan Bülent Ecevit'in aralarında Gaziantepli sanayici ve iş adamlarının da bulunduğu bir grup reel sektör temsilciyle birlikte Ocak ayı içerisinde ABD ye yapacağı geziye katılacakların isimlerinin henüz belirlenmediğini kaydetti.

TOBB olarak hükümetten şu an için acil olarak iki şeyin derhal yapılmasını istediklerini ifade eden TOBB Yönetim Kurulu Üyesi ve GSO Başkanı Nejat Koçer, reel sektörün kurtarılmasıyla ilgili bir takım çalışmalar yürütüldüğünü belirterek, “Öncelikli olarak reel sektör canlandırılmalı ve bu canlılık ekonomiye yansıtılmalı. Bunun içinde kriz döneminde zor durumda kalan reel sektörün bankalara olan borçlarının yeniden yapılandırılmasıyla ilgili bir çabamız var. TOBB olarak bu konuyu hükümet temsilcileriyle görüşüyoruz. Yani bu kesimin temerrütte düşen yüksek miktardaki borçları ödenemez hale geldi. Bunlarla ilgili yeniden yapılanmayla daha makul faiz ve uygun ödeme koşulları belirlenip azalan istihdamın artırılması hedefleniyor. Ekonomin canlanmasını amaçlanıyor” dedi.

Yorumlar
Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *