ANASAYFA arrow right 20 Yıl Önce

Balık sezonu açıldı

Balık sezonu açıldı
YAYINLAMA: 04 Ocak 2023 / 11.26
GÜNCELLEME: 04 Ocak 2023 / 11.26
Gaziantep balık halinde 16 iş yerinden yalnızca bir kaçı sezonu açarken, balık halinin dolmuş ve otobüs yolu olmadığı için Gaziantepli tarafına tercih edilmediği ve balık sezonunun bu nedenle geç açıldığı belirtildi.

Hamsi 4 milyon lirayla sezonu açtı

Balık halinde 17 milyon TL ile lüfer en pahalı balık olarak üst köşede müşteri beklerken, en fazla tüketilen hamsinin 4 milyon lirayla sezonu açtığı belirtildi. Balık fiyatlarının geçen yılın aynı dönemine göre fazla bir artış göstermediğini belirten Mehmet Sessizoğlu, balık satışının havalar soğudukça artacağını belirtti.

Satışların geçen yılın aynı dönemine göre aynı olduğunu, ancak balık halinin Gaziantepliler tarafından fazla bilinmediği için amaçladıkları balık satışını yapamadıklarını ifade eden Sessizoğlu, “Balık hali yapılalı yaklaşık sekiz yıl oldu. Ancak burası balık satışına uygun bir şekilde imar edilmediği için balık satıcıları çok fazla ilgi göstermiyor. İkinci bir sorunda buranın dolmuş ya da otobüs yolu olmaması. Burası şehrin içinde olmasına rağmen halen balığın burada satıldığını bilmeyen insanlar var. Gelenlerde içeride rahat alışveriş yapamıyor. Çünkü imarına özen gösterilmemiş. Koridor çok dar, vatandaşla satıcı da rahat edemiyor. Biz bu durumun farkına vardığımız için dış kısma dükkan yaptırdık. Ancak burada satış yapabiliyoruz. Bize tahsis edilen yerde satış yapacak olsak tuvaletin yanındaki dükkanda satış yapacağız ki bu ne hijyen açısından ne de ahlaki açıdan doğru olur” diye konuştu.

Yorumlar
Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *