ANASAYFA arrow right 20 Yıl Önce

Balat: “İşsizlik sosyal bir yara”

Balat: “İşsizlik sosyal bir yara”
YAYINLAMA: 13 Ekim 2020 / 15.07
GÜNCELLEME: 13 Ekim 2020 / 15.07

İşsizliğin bu kadar yoğun olduğu bir ülkede yatırımların engellenemeyeceğini vurgulayan Güneydoğu İplik Sanayicileri Demeği Başkanı Muharrem Balat, “Ülkede bu kadar işsizlik vatken, yatırım yapmak isteyenlerin önünün kesilmesi kabul edilemez” dedi. Balat GTO ve GSO’nun soruna acil olarak el atması gerektiğini belirtti.

Balat 31 Ocak 2001 tarihinden bu yana tüm teşviklerin durdurulduğunu, yatırım yapmak isteyenlerin önünün kesildiğini belirterek, Ticaret ve Sanayi Odalan’nın bu akıl amaz sorunu dile getirerek, zaman kaybedilmeden yatırım yapmak isteyenlere teşvik belgesi verilmesini sağlamalarını istedi. Kaybedilen zamanın ülkenin zararına olduğunu ifade eden Balat, "Teşvikler durdurulduğu gibi, şu an yatınm yapmak isteyenlerin 176 cins bürokrasiyi geçmesi gerekiyor. İşsizliğin dayanılmaz boyutlara eriştiği bir ülkede yatınmlarm önünü kesmek akıl almaz bir davranıştır” şeklinde konuştu.

İşsizlik kadar, ülkeyi, insanları ve politikacıları etkileyen hiçbir sosyal olayın olmadığını ifade eden Balat konuşmasına şöyle devam etti: “Bir taraftan özelleştirme, bir tarafta kamuda çalışanlann azatılması, bazı bankalann kapatılması ile çoğalan işsizlerin sayısı giderek artıyor. Bu durumda yatırımcılann teşvik edilmesi, dış kaynaklı yatınmcıların, çalışma ortamlarının uygun hale getirilmesi ile bu büyük sosyal yara önlenebilir. Yatırımların önündeki engeller kaldırılmadığı gibi, mevcut teşvikler bir yıldan bu yana durduruldu. Bu sorun hemen çözümlenmeli. Bu durum hemen düzeltilmeli ve Türkiye, yatınm cenneti haline dönüştürülmelidir. Unultulmamalıdır ki açılan her tesis, işsize iş imkanı yaratacaktır.”

Yorumlar
Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *