ANASAYFA arrow right Güncel

Baklavada fahiş fiyat var mı yok mu karar veremedi

Baklavada fahiş fiyat var mı yok mu karar veremedi
YAYINLAMA: 10 Haziran 2021 / 16.23
GÜNCELLEME: 10 Haziran 2021 / 16.23
Lokantacılar, Kebapçılar, Baklavacılar, Tatlıcılar ve Pastacılar Esnaf Odası Başkanı Mehmet Bayrakçı iki gün önce Cumhriyet’e yaptığı açıklamada, “baklavada fahiş fiyat uygulanıyor” diye açıklama yaparken, dün bu açıklamayı yalanlayıp, baklava fiyatlarının son yıllarda 120 TL civarında olduğunu ve değişmediğini belirtti

Cumhuriyet’te önceki gün yer alan haberde Bayrakçı, “Kentte bazı işletmeler, zamlı fiyattan satış yapıyor. Bu uygun değil ve baklavacılara fiyat tarifesine uymaları çağrısında bulunuyoruz. Burada tüketicilere de görev düşüyor. Baklava alırken mutlaka fiyat tarifesi sorması gerekiyor. Resmi fiyat tarifemiz var ve buna uymayanlara cezai yaptırım uygulanıyor" demişti. Dün de, “Zammın diğer büyükşehirlerde yapılmış olabileceğini” açıkladı.

Gaziantep Lokantacılar, Kebapçılar, Baklavacılar, Tatlıcılar ve Pastacılar Esnaf Odası Başkanı Mehmet Bayrakçı, dün İHA’ya verdiği demeçte bu kez, "Biz Gaziantep’te yaptığımız araştırmada fahiş fiyatla ilgili bir şey göremedik. Bu söylenti bize de geldi. Şu an oda olarak biz baklavaya herhangi bir zam yapmadık. Biz bu fiyatların Gaziantep dışı olduğunu düşünüyoruz. O yönde duyumlar alıyoruz” şeklinde konuştu.

Bayrakçı, “Bir de bizim diğer baklava çeşitleri var. Özellikle fıstığı fazla olan bunların fiyatı diğerinden fazladır. Ben Gaziantepli esnafıma kefilim. Ufak tefek problemli olanları oda olarak uyarıyoruz. Dolayısıyla bu zammın Gaziantep’ten çıktığı kanaatinde değilim. Bizim esnafımız kalitesinden ödün vermez. Fiyatta da fazlaya vermez. Düşükte vererek kendisini sıkıntıya sokmaz. Bizim klasik baklava fiyatımız 100-120 TL civarındadır. Dolayısıyla baklavanın fiyatı 150 lira değildir” diye konuşarak şaşırttı.

Yorumlar
Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *