ANASAYFA arrow right 40 Yıl Önce

Bakkalların peynir satması yasaklandı mı?

Bakkalların peynir satması yasaklandı mı?
YAYINLAMA: 08 Şubat 2021 / 13.27
GÜNCELLEME: 08 Şubat 2021 / 13.27
Şehrimize gelen bütün peynirleri toptancıların satması tembih edilmiş Bakkallara peynir satan toptancıya 5000 lira para cezası verileceği ve Sıkıyönetime gönderileceği tehdidi yapılmış. Eskiden beri perakende peynir satan beş bakkal dün gazetemize gelerek şunları anlattılar:

“Bizler perakende peynir satan bakkallarız. Belediye zabıtası tarafından peynir satmamız dün yasak edildi. Bir gün öncesine kadar isteyen müşteriIerimize beş kiloya, kadar peynir satabiliyorduk. Bugün onu da yasakladılar. Belediye zabıta komiserine sorduk: Bizler neden peynir satmayalım ?

“Zabıta komiseri cevap verdi: Belediye başkanı bize emir verdi, bakkallar peynir satmayacak... “

“Mesela sabahlayın toptan peynir satıcısı Cuma Karahana gelen peyniri almak istedik. Karahan bizlere şu cevabı verdi: Belediye zabıtası geldi, bakkallara peynir vermeyeceksiniz, verdiğiniz taktirde hem beş bin lira para cezası alırız, hem de sizi sıkıyönetime veririz, dedi. Onun için sizlere peynir satmayacağım.”

«Nitekim bugün hiç bir bakkalın dükkanında peynir yoktur. Peynirin tümü toptancılardadır. Bir kilo, yarım kilo peynir almak isteyenler de toptancıya gitmek mecburiyetindedir.

“Bizler bu mevsimde geçimimizi peynirden sağlarız. Bu karar karşısında ne yapacağımızı şaşırdık kaldık...”

Kışlık peynir almak isteyen vatandaşların da bu kararı olumsuz karşıladıkları gazetemize yapılan telefonlardan anlaşılmaktadır. Belediye yetkililerinin bu olumsuz kararda ısrar etmeyecekleri umuluyor.

Yorumlar
Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *