ANASAYFA arrow right 40 Yıl Önce

Bakkal ve kasaplar denetim dışı kaldı

Bakkal ve kasaplar denetim dışı kaldı
YAYINLAMA: 09 Mayıs 2021 / 17.11
GÜNCELLEME: 09 Mayıs 2021 / 17.11
Meyve ve sebzelere son günlerde etiket konulmuyor. Etin kilosu 475 lira yerine 525 liraya satılıyor

Gaziantep’te son günlerde bakkal ve kasapların yine denetim dışı kaldığı öne sürüldü. Bakkalların meyve ve sebzelere etiket koymadıklarını, etin kilosunun ise 475 lira yerine 500 ile 525 lira arasında satıldığını söyleyen Gaziantepliler, belediye zabıtasının esnafın etinin bir biçimde denetlemesini istediler.

Zabıta denetim işini biraz gevşetince bakkalların etiket mecburiyetine hiç uymadıklarını etiketlerin sık sık değiştiğini, aynı semtte ve birkaç metre mesafede yan yana sıralanan bakkal dükkanlarında bile fiyat farkları görüldüğünü söyleyen Gaziantep iller, kasapların da belirlenen fiyat listesine uymadıklarını bildirdiler.

Kemiksiz koyun etinin 475 liraya satılması gerekirken, semt kasaplarında 500-525 lira arasında satıldığına da işaret eden Gaziantepliler, piyasadaki başıboşluğun yapılacak etkin denetimler sonucu giderileceği, bunu da zabıtadan beklediklerini açıkladılar.

Bu arada, fırınların da gerektiği şekilde denetlenmediği gözlendi. Gaziantep’teki pide fırınlarında çıkan ekmeklerin çoğunun hamur olduğuna değinen çevreler, “Fırınlar da denetimden uzak tutulmamalı” dediler.

Yorumlar
Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *