ANASAYFA arrow right 20 Yıl Önce

Bakırın altın çağı

Bakırın altın çağı
YAYINLAMA: 30 Eylül 2022 / 14.32
GÜNCELLEME: 30 Eylül 2022 / 14.32
Mutfaklardan çıkalı beri ilgi görmeyen bakırın özellikle turistik amaçlı üretimde kullanıldığı ve Gaziantepli hanımlar tarafından hediyelik eşya olarak tercih edildiği belirtildi.

Mehmet Erdoğan, bakır hediyelik ürünler önceki yıllardan daha çok tercih ediliyor. Gaziantep’e gelen her yabancı oluyor. Burada her bütçeye uygun ürün mutlaka var. Özellikle ürün çeşidi giderek artıyor. Düşünün burada 1 milyon TL’ye cezayı bulabilirsiniz. Ancak daha pahalı ürün tercih ederseniz 5 milyon ile 100 milyon TL arasında değişen fiyatlarda iplikler var. Yaz mevsimi bakır ürünlerin en fazla tercih edildiği mevsimdir. Özellikle temmuz ve ağustosta yurtdışından gelen Gaziantepliler giderken kendilerine ve oradaki dost ve ahbaplarına yörenin özelliğini taşıyan ürünler alıyor diye konuştu. Bakır ürünlerin büyük bölümünün hediyelik eşya olarak yurtdışına gönderildiği ifade edildi.

Müşterilerin %90’ı kadın

Bakır ürünleri satın alan kesimin %90’a yakınının kadın olduğunu belirten Erdoğan, bu konudaki tespitlerini şöyle açıkladı: “Kadınlara ilk başta ürün satmak çok zordur. Çok zor beğenir ve pazarlık ederler. Ancak bu üründen ve alışverişten memnun kalırsa bir kadın müşteriler kek müşteriden hayırlıdır. Çünkü kadın müşteri 1.02 alışverişle yetinmez sürekli müşterinizdir artık. Ayrıca kadın müşterinin komşuları başta olmak üzere çevresindeki pek çok kadın aynı üründen alır. Bu nedenle müşterileriniz kadın olduğunda çok özenli ve dürüst olmak zorundasınız. Bir müşteri yüzlerce müşteri getirdiği gibi, memnuniyetsizlik de aksi olur. Ancak ben Gaziantep’te hanımların seçiciliğini çok takdir ediyorum.”

Erdoğan, Gaziantep’te satılan bakırların büyük kısmının hediye olarak yurtdışına gönderildiğini, en fazla hediyelik ürünlerin de temmuz ve ağustosta alındığını, bu iki ayın bakırın altın ayları olduğunu ifade etti.

Yorumlar
Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *