ANASAYFA arrow right Güncel

Bakan Koca'nın SMA açıklamasına tepki: Güveni yitirmiş kişi konuşuyor

Bakan Koca'nın SMA açıklamasına tepki: Güveni yitirmiş kişi konuşuyor
YAYINLAMA: 04 Ocak 2021 / 14.09
GÜNCELLEME: 04 Ocak 2021 / 14.09
Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, SMA hastalarının tedavisi için yapılan kampanyanın 'ilaç şirketlerinin amacına hizmet ettiğini' savundu.

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca'nın SMA hastası çocuklara yönelik kampanyayı hedef alan açıklaması büyük tepki çekti.

Milli Piyango'dan Varlık Fonu'na aktarılan 75 milyon liranın SMA hastası çocuklar için kullanılmasına yönelik sosyal medyada kısa sürede büyük ses getirdi.

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca ise bu kampanyanın ilaç şirketlerinin amacına hizmet ettiğini savunarak, 'kirli bir kampanya' yürütüldüğünü öne sürdü. Bakan Koca, "SMA’lı evlatlarımız üzerinden yürütülen kirli kampanyaya iyi niyetli hiç kimsenin alet olmaması gerekir" ifadelerini kullandı. 

Bakan Koca'nın kampanyayı hedef alan açıklaması büyük tepki çekti. Uzmanlar, Faz 3 deneyleri tamamlanmadan alınan Coonavirus aşılarını hatırlatırken, siyasiler de Bakan Koca'nın ifadelerine tepki gösterdi.

Dr.Kızıl: güveni yitirmiş kişi konuşuyor

Nörobilimci Dr. Çağhan Kızıl, bakanlığın Covid-19 sürecini nasıl yönettiğini anımsattığı paylaşımında, "Etkisi olmayan Hidroksiklorokini kullanan, kendi yardımcısının içeriği belli olmayan ilacı hastalara izinsiz verdiği, pandemide sayıları saklayan, yalan söyleyen, faz çalışması açıklanmamış aşıya kefil olan, aracılara rant sağlamak ana amacı olan ve güveni yitirmiş kişi konuşuyor" diye yazdı.

Gazi Üniversitesi Tıp Fakültesi'nde görevli Prof. Dr. Esin Davutoğlu Şenol da Bakan Koca'nın açıklamasına tepki göstererek, "Ailelerin taleplerini karşılamak üzere çok rasyonel ve yardımsever bir kampanya yürütüldü" dedi. Şenol "SMA hastalığı uzmanlık alanın değil, ilaç / tedavi tartışmasına uzman arkadaşlarım isterse dahil olur. Ama sosyal medyada ailelerin taleplerini karşılamak üzere çok rasyonel ve yardımsever bir kampanya yürütüldü 
Faz3, onaylı ilaç/ aşı, onaylanmamış tedaviler! Neler çağrıştırmıyor ki" diye yazdı.

Piroğlu: Talebin toplumsallaşması mı sizi rahatsız etti?

HDP İstanbul Milletvekili Musa Piroğlu ise Bakan Koca'ya seslenerek, "Milli Piyango'dan devreden para SMA hastası çocukların tedavisine harcansın talebinin toplumsallaşması mı sizi rahatsız etti?" diye sordu. Piroğlu, SMA hastası çocukları olan ailelerin Sağlık Bakanlığı önündeki eylemine polisin müdahale etmesini hatırlattı:

"Önce bakanlığınızın kapısı önünde polislerinizin azarladığı ve eylemine izin vermediği çocuğunu kaybeden ailelere anlatın bu dediklerinizi."

'Almanya'da ilaç kaynaklı ölüm sıfır'

Avukat Mehmet Rıfat Bacanlı ise, 'Zolgensma' isimli ilaç için açtığı davada lehe verilen yargı kararı olduğunu vurgulayarak, "İlaç, dünyada birçok ülkede uygulanmakta olup geri ödeme kapsamındadır" dedi. "Zorunlu açıklama" diyen Bacanlı, "Zolgensma ilacı EMA ve FDA onaylıdır. ilaç için açmış olduğum davada lehe verilmiş yargı kararları vardır. İlaç erişime açık  TİTCK listesindedir. İlaç dünyada birçok ülkede uygulanmakta olup geri ödeme kapsamındadır. (Almanya) Zolgensma kaynaklı ölüm sıfırdır" diye yazdı.

İmamoğlu'ndan Yılmaz'a: büyük oyunu bozduk sanırım

SMA hastaları için yürütülen kampanyaya destek verdiği için AKP'li isimler tarafından hedef alınan Cem Yılmaz ise, "Meğer büyük oyun varmış, yalan söylüyorlarmış" dedi. Belediyeden 2 bin 754 lira aldığını iddia eden bir kullanıcıya yanıt veren Cem Yılmaz, "Tamam yine siz haklısınız. Bildiğiniz gibi yapın sevgili kardeşim. Ben belediyeden 2.754 lira aldım o yüzden tweet attım. Gecen hafta da 3  aile şahsen yardım istemişti ,yaptım. Meğer büyük bir oyun varmış yalan söylüyorlarmış. Uyardıgınız için teşekkürler. Sağ olun. Bir daha yapmam" ifadelerini kullandı.

Yılmaz'ın bu paylaşımına İstanbul Büyükşehir Belediyesi Başkanı Ekrem İmamoğlu'ndan yanıt geldi. Belediyeden para alma iddialarını ti'ye alan İmamoğlu, "Cem Yılmaz, belediyemizden 2 bin 754 lira almamıştır, çünkü bizde asgari ücret 3 bin 100 liradır. Büyük oyunu bozduk sanırım" dedi.

Yorumlar
Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *