ANASAYFA arrow right 20 Yıl Önce

Bakalım kime kısmet olacak?

Bakalım kime kısmet olacak?
YAYINLAMA: 24 Aralık 2020 / 13.43
GÜNCELLEME: 24 Aralık 2020 / 13.43
Trilyonluk arsanın ihalesi üçleniyor!..

Mülkiyeti Büyükşehir Belediyesi ne ait olan eski otogarın yeri üçüncü kez ihaleye çıkarılıyor. Daha önce yapılan ilk ihaleye Selim Acar, ikinci ihaleye ise İsmail Çoban katılmıştı. Başka katılan olmayınca ihale ileriki tarihe ertelenmişti. Bugün üçüncü kez ihale edilecek olan arsanın çok değerli olduğunu belirten mühendis, mimar ve emlakçılar metrekareye 250-300 milyon lira arasında değer biçiyor.

İncilipınar Mahallesi 213 pafta, 614 adada kayıtlı eski otogarın arsasının, merkezi iş alanları, ticaret, kültür, eğlence, otel fonksiyonları, bürolar ve kapalı otopark olarak değerlendirilmesi gerekiyor. Toplam 12 bin 791 metrekare arsanın metrekaresine 185 milyon lira muhammen değer tespit edilirken, bu fiyat üzerinden ihale yapılacağı kaydedildi.

İhale bugün saat 14.00’te Belediye Encümen Salonu’nda yapılacak. Kapalı teklif artırma usulü ile iki yıl önce iki kez ihaleye çıkarılan arsaya önce Şölen Çikolata’nın sahibi İsmail Çoban tek talipli olarak katılmış ve metrekaresine 75 milyon muhammen değer biçilen arsaya 86 milyon, yani toplam 1 trilyon 100 milyar teklif vermiş, komisyon hem teklifi yetersiz bulmuş hem de başka rakip olmadığı için ihaleyi ileriki bir tarihe ertelemişti.

Sabah’ın, ihaleye çıkarılacak arsanın değeri konusunda sorularını yanıtlayan İnşaat Mühendisleri Odası Başkanı Serdar Uygur, bölgede arsaların metrekaresinin 200 milyon lira civarında olduğunu belirterek, “Satılığa çıkan yer aslında kıymetli. Ancak yaşanan ekonomik kriz nedeniyle fazla para etmeyebilir. Ayrıca 12 bin metrekare gibi toplu bir alan olması fiyatın yüksek olmasına engeldir. Çünkü küçük parseller olsa daha çok katılım olur ve fiyatı da artar. Ama alan büyük olunca ve tek parça halinde satıldığı için 200 milyon civarında ancak alıcı çıkar, fakat dileğimiz daha fazlaya satılarak belediyeye daha çok gelir sağlanması” dedi.

Emlakçı Mehmet Buğur söz konusu yerin kentin merkezi yeri olduğunu belirtti. Buğur, “Satılığa çıkarılan yer çok kıymetli bir atan. Bu nedenle arsanın metrekaresi 250 milyon liraya gitse bile az, hatta zarar bile eder. 300 Milyon liraya satılması gerek. Çünkü satılacak yer kentin kalbi. Bu nedenle orayı satın atacak kişi metrekaresini 350 milyon liraya satabilir. O kadar kıymetli bir yer” şeklinde konuştu.

Mimar Kurtuluş Gökpınar ise, eski otogarın yerinin çok kıymetli olduğunu söylerken, “Metrekaresinin 250 ile 300 milyon lira arasında satılması gerek. Çünkü kıymetli bir yer. Fakat bu arsa daha küçük parseller halinde satmış olsa çok daha pahalıya satılır. Ama bu yapılmayıp tümünün birden satılması fiyat artışını engelliyor. Çünkü bu kadar geniş arsaya herkesin gücü yetmez” dedi.

Yorumlar
Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *