ANASAYFA arrow right 20 Yıl Önce

Bakabileceğiniz kadar çocuk yapın

Bakabileceğiniz kadar çocuk yapın
YAYINLAMA: 15 Haziran 2021 / 13.20
GÜNCELLEME: 15 Haziran 2021 / 13.20
Herkesin bakabileceği kadar çocuk yapması gerektiğini vurgulayan uzmanlar, “Kadınlar kocam istiyor diye çocuk yaparak kendini riske atmasın” diye konuştu.

CHP Kadın Kolları tarafından Şahinbey Belediyesi’nce yaptırılan Dumlupınar Mahalle Evi’nde Aile Planlaması konulu bir seminer düzenlendi. Mahalleli kadınların yoğun ilgi gösterdiği seminerde Kadın Doğum Uzmanı Dr. Nida Dai Aile Planlaması hakkında bilgi verdi. Dr. Dai kadınları, bilinçsizce doğum yapmamaları konusunda uyarırken şöyle konuştu: “Nüfus, yoğunluğu dünyada sürekli artıyor. Gün geçtikçe bilinçsizce yapılan doğumlar da artıyor. Tüm bunların yanı sıra kendi sağlığınızı ve yaşamınızı da düşünerek bakabileceğiniz kadar çocuk yapın. Özellikle bölgesel anlamda doğuya doğru gittiğimizde fazla sayıda çocuk yapma yaygın. Gaziantep bu konuda diğer illere göre biraz şanslı. Ancak bizim şansla işimiz olmamalı. Doğum konusunda erkeklere bağlı kalınmamalı” dedi.

Dr. Nida Dai seminere özellikle genç kızların daha çok katılmasını arzu ettiğini belirterek, “Genç kızlar ilişki nedir, nasıl olmalı, ne zaman yapılmalı bunları bilmiyor. Bilen varsa da bunların sayısı istatistik rakamlara göre az. İpler kesinlikle kadınların elinde olmalı. Erkekler için doğum yapılması o kadar önemli bir olay değil. Çünkü, bu reaksiyonu onlar hiç yaşamadıkları için konunun önemini, tehlikesini, sakıncasını bilmez, hatta onları fazla ilgilendirmez. Erkeklerin kafasında sadece çocuğun dünyaya gelişi vardır. Aile Planlaması konusunda danışma yerleri ve bölümleri var. Bu yöntemleri öğrenmek için kadınlara sadece başvurmak kalıyor. Bilgisizce çocuk yapmayın” diye uyardı.

Yorumlar
Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *