ANASAYFA arrow right Eğitim

Bahçeşehir Koleji uzaktan eğitim sürecini sürdürüyor

Bahçeşehir Koleji uzaktan eğitim sürecini sürdürüyor
YAYINLAMA: 30 Nisan 2020 / 18.50
GÜNCELLEME: 30 Nisan 2020 / 20.36

Bahçeşehir Koleji öğrencileri uyguladığı yapay zeka temelli Metodbox uygulaması ile öğrencilerinin uzaktan eğitim sürecini başarıyla sürdürüyor. Dünyayı etkisi altına alan Kovid19 sebebiyle uzaktan eğitim veren Bahçeşehir Koleji Online ders süreçlerine programındaki tüm uygulamaları ile devam ediyor.

Online ders anlatımları ile okul öncesinden 12. Sınıfa kadar tüm kademelerinde derslere ara vermeden devam ediliyor. Metodbox uygulaması ile konu anlatımlı videolar, tekrar testleri, testlere ilişkin soru çözüm videoları, dijital kütüphane, çalışma fasikülleri ve hedef belirleyen sistem sayesinde öğrenciyi adım adım izleyerek çalıştığı konuları, çözdüğü testleri takip ederek öğrencinin eksiklerini tespit eder ve bu eksikleri tamamlaması için fırsat verir. Bu sayede öğrenci ulaşmak istediği hedefe daha kolay ulaşır.

Türkiye geneli uygulanan AGİS (Akademik Gelişim İzleme Sınavı)  ile öğrencilerin ünitelerde kazanılması hedeflenen özellikleri yoklanır, bu özelliklere hangi düzeyde ulaşıldığı incelenir. Sınav süreçlerine online devam eden Bahçeşehir Koleji, öğrencilerinin akademik sürecini yakından takip ediyor.

UP programı; Bahçeşehir Koleji ve Bahçeşehir Üniversite’si işbirliğiyle üstün potansiyelli öğrenciler için geliştirdiği eğitimdir. UP eğitiminin amacı Bahçehir Koleji’nde öğrenim gören üstün yetenekli öğrencileri bilimsel tanılama yöntemleriyle keşfetmek ve bu öğrencileri ilgi, yetenek, bilişsel ve sosyal gelişim gibi bireysel farklılıklarını dikkate alarak yaratıcılık, eleştirel düşünme, problem çözme, etkili iletişim gibi 21. yy becerileriyle donanmış bireyler olarak yetiştirmektir.

Bahçeşehir Koleji’nde öğrencilerin düşünme eğitimini hem yazma hem de okuma becerisini ile birleştiren ve geliştiren bir atölye olan Yaratıcı Yazma ve Okuma çalışmaları kapsamında her yıl olduğu gibi bu yıl da öğrenciler ünlü yazarlar ile online olarak bir araya gelerek yaratıcı yazarlık eğitimi alıyorlar. Yaratıcı yazarlık çalışmaları ile öğrencilerin yazdıkları yazılar Mayıs ayında gerçekleşecek Online Yaratıcı Yazarlık Festivali töreninde komisyon tarafında seçilen yazılar ödüllendirilecek.

Aynı zamanda öğrenciler Satranç Turnuvası, PDR (Rehberlik ve Psikolojik Danışmanlık) ,Müzik ,Resim ,Beden Eğitimi gibi uygulamalı derslerine devam ediyorlar.

Uzaktan eğitim süreci ile ilgili Bahçeşehir Koleji Gaziantep Kampüsü Müdürü Şeyma Tanrıöver “ Tam zamanlı uzaktan eğitimin hem veliler hem öğrenciler için yeni bir süreç olduğunu, uzun zamandır deneyimledikleri uzaktan eğitim sürecinde elde ettikleri tecrübenin bu süreçte yararlı olduğunu söyledi. Tanrıöver sözlerine ; Tüm sınıf düzeylerinde, tüm öğrencilerimiz sorunsuz şekilde kendilerine iletilen ders programına göre eğitimlerine kendi öğretmenleri ile devam ediyor. Sınıf öğretmenlerimizin, mentör öğretmenlerimizin ve rehber öğretmenlerimizin gerçekleştirdiği takip ve destek aramalarıyla, 360 derece bir uzaktan eğitim yakından takip planını hayata geçirerek süreci başarılı bir şekilde devam ettiriyoruz.” dedi.

İlginizi Çekebilir
33 tıp fakültesinde kontenjan dolmadı
33 tıp fakültesinde kontenjan dolmadı
Ankara Tabip Odası'nın tıp fakültelerinin azalan tercihlerine yönelik nedenlerin sıralandığı notta, "Sağlıkta Dönüşüm Programı’nın olumsuz etkisiyle yaşanan sorunlar, sağ...
#Eğitim / 30 Ağustos 2022
Ziraat fakültelerinde tarım eğitimi bitti
Ziraat fakültelerinde tarım eğitimi bitti
Türkiye’de tarımın AKP dönemindeki çöküşü tartışılırken ziraat fakültelerinin faaliyet raporları da tarım eğitimindeki sorunları gözler önüne serdi. Pek çok fakültenin ra...
#Eğitim / 29 Ağustos 2022
198 yeni okul, 3 bin 605 yeni derslik hizmete açılacak
198 yeni okul, 3 bin 605 yeni derslik hizmete açılacak
Milli Eğitim Bakanlığı, 2022-2023 eğitim yılı başında 198 yeni okul, 3 bin 605 yeni dersliğin hizmete açılacağı; yeni inşa edilen ve güçlendirilen 450 eğitim binasında 6...
#Eğitim / 28 Ağustos 2022
YÖKDİL bu yıl ilk kez elektronik ortamda da uygulanacak
YÖKDİL bu yıl ilk kez elektronik ortamda da uygulanacak
Elektronik YÖKDİL 14 Mayıs'ta Ankara, İstanbul, İzmir ve Adana'daki e-sınav uygulama binalarında gerçekleştirilecek.
#Eğitim / 06 Nisan 2022
Açık Lise sınav sonuçları açıklandı
Açık Lise sınav sonuçları açıklandı
MEB Açık Öğretim Liselerinde eğitimini tamamlayıp üniversite sınavlarına hazırlanan öğrenciler, 2. dönem AÖL sınav sonuçlarını açıkladı.
#Eğitim / 24 Mart 2022
YKS'de geç başvuru süreci başladı
YKS'de geç başvuru süreci başladı
YKS için başvuru tarihini kaçıran adaylar, bugün ve yarın başvuru yapabilecek. Yükseköğretim Kurumları Sınavı (YKS) başvuru tarihini kaçıranlar için iki gün sürecek başvu...
#Eğitim / 16 Mart 2022
Yorumlar
Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *