ANASAYFA arrow right Teknoloji

Bahçeşehir Koleji Robotik Alanında ulusal turnuvada

Bahçeşehir Koleji Robotik Alanında ulusal turnuvada
YAYINLAMA: 16 Nisan 2020 / 05.22
GÜNCELLEME: 16 Nisan 2020 / 05.22
Türkiye’de Bilim Kahramanları Derneği tarafından ve yapılan 20 Ocak’ta İstanbul’da başlayan Ankara, Bursa, İzmir’de 12 yerel turnuvada 469 takımın katıldığı Robotik Turnuvalarına Bahçeşehir Koleji Gaziantep Kampüsü MEGAMEKA takımı
Türkiye’de Bilim Kahramanları Derneği tarafından ve yapılan 20 Ocak’ta İstanbul’da başlayan Ankara, Bursa, İzmir’de 12 yerel turnuvada 469 takımın katıldığı Robotik Turnuvalarına Bahçeşehir Koleji Gaziantep Kampüsü MEGAMEKA takımı da katıldı.
9-16 yaş arası çocuk ve gençlerin kendilerini topluma duyarlı bilim insanı ve mühendis olarak görmelerini sağlayacak ve dünyada 80 ülkeden 25 binin üzerinde takımın katıldığı FIRST LEGO League (FLL) isimli bilimsel içerikli uluslararası turnuvaya Bahçeşehir Kolejide katıldı.
18 Şubat 2018 Pazar Günü Ankara Yerel Turnuvalarından İlk 4 takıma girerek Ulusal Turnuvalara katılma hakkı kazanan Bahçehir MEGAMEKA Robotik Takımı, 10-11 Mart’ta FLL Ulusal Robotik Turnuvalarına Gaziantep’i temsilen katılan tek takım oldu.
FLL Turnuvaları sadece bir robotik turnuvası olmayıp, Dünya genelinde her yıl belirlenen bir tema üzerinden öğrencilerin bir proje üretmeleri ve amacı ise, bilim, bilimsel düşünce ve bilimsel farkındalığın toplumun her kesiminde yayılması ve teşvik edilmesi için çalışmalar yapmak, çocuk ve gençlerin erken yaşta bilimle buluşmalarını sağlamak olduğu belirtildi.
Turnuvalara katılan öğrenciler ise, bilim, sanat, teknoloji ve ifade, dinleme, sunum, paylaşım, takım çalışması gibi konularda deneyim yaşayacakları ön görülüyor.
Yorumlar
Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *