ANASAYFA arrow right 20 Yıl Önce

Bahçeli, baraj kaygısına düştü

Bahçeli, baraj kaygısına düştü
YAYINLAMA: 13 Nisan 2021 / 15.35
GÜNCELLEME: 13 Nisan 2021 / 15.35
MHP liderinin, AB uyum paketine destek veren siyasi partileri ‘PKK’ya hizmet ettiler’ diye suçlamasına sert tepkiler geldi.

AB uyum paketine destek veren partilerin temsilcileri ‘Bahçeli baraj korkusundan ne söylediğini bilmiyor’ derken, uyum yasalarına öncelikle Türk insanının yaşam standardının yükseltilmesi için destek verildiği ifade Bahçeli’nin açıklamasının çok talihsiz olduğunu ifade eden DSP İl Başkan Vekili Ahmet Yaşaroğlu, uyum yasaları konusunda MHP’nin önce tavırsız kaldığını belirterek, “Eğer Bahçeli ve MHP grubu bu yasalara kesin karşı olsaydı, hükümeti dağıtmak uğruna tepkisini daha ilk günden koyardı. Ama bunu yapmadı, karar alındıktan sonra olayın siyasi boyutunu değerlendirerek talihsiz bir açıklama yaptı” diye konuştu.

Uyum yasalarının idam cezasına endekslenmesinin kasıtlı olduğunu söyleyen Yaşaroğlu sözlerini şöyle sürdürdü: “Olayı yalnızca idam cezasına indirgemek yanlış. Bu olaya at gözlüğü ile bakıyorsunuz demektir. Uyum yasalarında yalnızca idam cezasıyla ilgili hüküm yok. Bu yasalar ülkenin demokratikleşmesi için gereken yasalardır, insanımız için daha iyi bir gelecek sağlamaya yöneliktir.

İktidar ortağı ANAP’ın İl Başkanı Necati Binici, AB uyum yasalarının tümüne birlikte kabul oyu verdiklerini, bundan da rahatsızlık duymadıklarını belirterek, “ANAP olarak devletin bölünmez bütünlüğüne zarar verecek bir tutum içerisinde olmadık, bundan sonra da olmayız. Bu ülkeyi MHP’den çok daha fazla sevdiğimiz, her platformda savunduğumuz, ülke menfaati için her türlü fedakarlığı yaptığımız bilinmelidir” dedi.

MHP Lideri Bahçeli’yi baraj korkusu sardığını ve telaşından ne söylediğini bilmediğini ifade eden Binici sözlerine şöyle devam etti: “MHP liderinin böyle konuşması bizi üzüyor. Siyaset ve iktidar olma hırsı yüzünden çıkıp bazı temel ilkelerle oynamak ülkeye zarar verir. Uyum yasaları ülkemizin menfaati için kabul edilmiştir. Kişilere endeksli bir çıkar hedeflenmemiştir. Zaten sorun kişilerle değil ülkeyle ilgili. Bu yasalar, ülkenin önünü açacak, Türkiye’nin geleceğine yön veren, Türk insanının yaşam standardını yükseltecek yasalardır” dedi.

SP İl Başkanı İrfan Çelikaslan, Bahçeli’nin sözlerinin popülist bir açıklama olduğunu vurguladı. Uyum yasalarına MHP’nin başından beri popülist politikalarla yaklaştığını ifade eden Çelikaslan şunları söyledi: “Aslında her ülkede olduğu gibi Türkiye’de de AB’ye karşı bir grup var, bunları saygı ile karşılıyoruz. Ancak MHP liderinin sözlerini tasvip etmiyoruz. Bu sözler MHP’nin seçmene şirin gözükmesidir ve bir seçim yatıranıdır. Biz AB’ye girmek için değil, insanlarımızın ihtiyacı olduğu için demokrasimize fayda sağlayacağı için bu yasalara destek verdik. Bu ülkede reddedilemeyecek bir gerçek var. Çeşitli etnik kökenlere mensup insanlar var, bunların kendi dillerini ve kültürlerini yaşamaları doğal. Düşünce özgürlüğünün önündeki engelleri kaldırmak için mücadele etmek, AB’den önce düşünce özgürlüğünü savunan herkesin görevidir. 21. Yüzyıla adım atmış bir dünya olarak artık insanlar etnik kökeni, dili, dini ve mezhebi, düşünce ve inançlarına göre yargılanmamak.”

Türk halkının popülist politikalara itibar etmediğini söyleyen Çelikaslan, kamuoyu araştırmalarında toplumun ezici bir çoğunluğunun uyum yasalarını desteklediğinin görüldüğünü sözlerine ekledi.

Yorumlar
Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *