ANASAYFA arrow right 40 Yıl Önce

Bağış toplamı 105 milyonu buldu

Bağış toplamı 105 milyonu buldu
YAYINLAMA: 13 Kasım 2020 / 13.13
GÜNCELLEME: 13 Kasım 2020 / 13.13
Askeri Çelik Kalıp Fabrikası’na bağışlar devam ediyor

Halkın yardım ve bağışlarıyla gerçekleştirilerek ordumuza armağan edilecek olan ASKALSAN (Askeri Çelik Kalıp Fabrikasıyla) ilgili toplantının 40’ıncısı Belediye Tiyatro salonunda yapıldı. Vali Fikret Koçak Başkanlığı’nda yapılan toplantıya Sıkıyönetim Komutan Yardımcısı ve 5. Zırhlı Tugay Komutanı Tuğgeneral Şahabettin Balkan, Belediye Başkanı A. Turan Ertuğ ve oto tamircileri katıldı. Toplantılara katılan 2000 oto tamircisi bir buçuk milyon lira bağışta bulundu.

Toplantının açış konuşmasını Vali Fikret yaptı. ASKALSAN'ın yurdumuza, ordumuza ve sanayicilerimize sağlayacağı faydalar üzerinde durdu. Aynı zamanda Arap ülkelerinin de Gaziantep'e akmasını sağlayacağını vurguladı. Daha sonra konuşan Belediye Başkanı A. Turan Ertuğ ise:

“Ordumuza armağan edeceğimiz ASKALSAN'a 37 bin kişinin yardım için yağlı iş elbiseleriyle koşması çok anlamlıdır. Hatta üzerlerinde para bulunmadığı için birbirlerinden borç alıp bağışta bulunmaları göz yaşartıcıdır. Eli nasırlı bu sanatkârların elleri öpülmelidir.”

Yorumlar
Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *