ANASAYFA arrow right 40 Yıl Önce

Bağış 96 milyon 200 bin liraya ulaştı 

Bağış 96 milyon 200 bin liraya ulaştı 
YAYINLAMA: 07 Eylül 2020 / 12.50
GÜNCELLEME: 07 Eylül 2020 / 12.50
Askeri Kalıp Fabrikası’na 30 bin Gaziantepli yadım etti. Batallı ve Vakıflar Bankası birer milyon bağış yaptı

Gaziantepliler tarafından yaptırılarak ordumuza armağan edilecek ASKALSAN askeri kalıp fabrikasına yardım

209’una Belediye Tiyatro Salonunda düzenlenen törenle şiltleri verildi. Vakıf Gaziantep Fahri Yardım Komitesi bakanı Bülent Özasen tarafından verilen bilgilerden öğrenildiğine 30 bin Gaziantepli yardım etti. Toplantı sırasında Vakıflar Bankasının ve Ticaret Odası Başkanı Mehmet Batallı'nın birer milyon lira bağışta bulunduğu açıklandı. Buna göre KKG Vakfına toplam olarak 96 milyon 200 bin liralık yardım yapılmış oldu.

ASKALSAN'a bağışta bulunan 209 kişinin şiltleri verilirken bir konuşma yapan TKKG Vakfı Genel Müdürü Emekli Tümgeneral Turhan Olcaytu şunları söyledi:

“TKKG. Vakfı 5. fabrikasına ASKALSAN'ı Gaziantep'te kuruyor. Her yapılan iş bir kalıba dayanıyor. Bu açıdan kalıp fabrikası çok önemlidir. Diğer fabrikaları miza gereken küçük bir parçanın kalıbını yaptırmak için 8 milyon ödedik. Atatürk’ün buyurdukları gibi Türk milletinin 7 bin yıllık bir tarihi vardır. Bizi ümmet olmaktan kurtardı, millet yaptı. Millet olmanın şuuruna eren Gaziantepliler de ordumuza bir kalıp fabrikası bağışında bulunuyor. Ordu olmadan millet olmaz Ordusu güçlü olan milletler daima güçlü ve söz sahibidir. Önümüzdeki ay içinde gazetelerde ilan edilerek ASKALSAN fiilen çalışmalarına başlayacak. Üretime 1982 yılı sonunda geçebileceğimizi sanıyorum.”

Yorumlar
Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *