ANASAYFA arrow right 20 Yıl Önce

“Bağımsızlık ve demokrasi tehdit altına sokuluyor”

“Bağımsızlık ve demokrasi tehdit altına sokuluyor”
YAYINLAMA: 25 Şubat 2021 / 13.39
GÜNCELLEME: 25 Şubat 2021 / 13.39
Yıllardır uygulanan IMF ve sermaye yanlısı politikalar nedeniyle ülkenin bağımsızlığı, demokrasi ve çalışanların haklarının tehdit altına sokulduğunu belirten Türk-İş İl Temsilcisi Ali Tabur, IMF ile yapılan tüm anlaşmaların yeniden gözden geçirilmesinin ülke yararına olduğunu söyledi.

Tabur, ülkenin en önemli sorunu olan işsizliğe çözüm bulunması için, devlette küçültme girişimlerinden vazgeçilerek yeni iş imkanları yaratılması gerektiğini bildirdi. Tabur, “Özel sektörün yatırım yapmadığı alanlarda ve bölgelerde kamu kesimi güçlendirilmelidir. Tarım ve hayvancılık desteklenmeli. İş güvencesi yasası derhal çıkarılmalı. Emekliliğe hak kazanmış ve 50 yaşını doldurmuş işçilerin istek dışı emekli edilmesi derhal durdurulmalı. Emekliliğe geçiş dönemi Türk-İş’in talepleri doğrultusunda düzenlenmeli” şeklinde konuştu.

Avrupa Birliği’ne girme taraftarı olduklarını, ancak onurlu biçimde, ulusal çıkara ve bütünlüğümüze zarar vermeden eşit şartlarda girilmesi gerektiğini söylerken, “Gümrük Birliği ilişkisi gözden geçirilmeli ve ülkemize yararlı işleyişe kavuşturulmalıdır. Avrupa Birliği üyesi hiçbir ülkede işçiler böyle kötü şartlar altında yaşamaya mahkum edilmiyor. Geçici işçiler kadroya alınmalı. Bölge müdürlüklerinin kapatılmasından vazgeçilerek, daha aktif biçimde çalışmaları sağlanmalı. Demokratikleşme süreci hızlandırılmalı, seçim yasası ve siyasi partiler yasasında gerekli değişiklikler yapılmalıdır” dedi.

Yorumlar
Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *