ANASAYFA arrow right 20 Yıl Önce

Bağımsızlık ve demokrasi olmadan egemenlik olmaz

Bağımsızlık ve demokrasi olmadan egemenlik olmaz
YAYINLAMA: 21 Aralık 2020 / 13.55
GÜNCELLEME: 21 Aralık 2020 / 13.55

Ulusal egemenliğin ulusun kendi iradesi dışında ve üstünde başka bir irade kabul etmemesi olduğunu belirten Atatürkçü Düşünce Demeği Gaziantep Şube Başkanı Dr. Mehmet Yenigün, 23 Nisan’ın ulusal egemenlik günü olduğunu ve geleceğin sahibi çocuklara emanet edildiğini ifade etti.

Yenigün, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı nedeniyle düzenlediği basın toplantısında, “82 Yıl önce 23 Nisan 1920’de işbirlikçi İstanbul hükümeti emperyalistlere teslim olduğu, kendi egemenlik haklarından bile onların lehine çekildiği için Mustafa Kemal ve arkadaşları yabancıların egemenliğini yıkmak ve halkın egemenliğini kurmak için Ankara’da TBMM’ni kurmuştur. Ulusun egemenlik halkın özgür iradesi ile seçtiği milletvekillerinden oluşan TBMM ve ondan çıkan hükümeti eliyle gerçekleşir. Tam bağımsızlık ve demokrasi olmadan egemenlik kullanılamaz” diye konuştu.

Son yıllarda ulusal egemenliğin iç ve dış güçlerle yok edildiğini söyleyen Yenigün, “ABD, Avrupa Birliği ve onların organları olan IMF, Dünya Bankası ulusal egemenliğimizin üzerinde kendi egemenlik kurumlarını oluşturmaktadır. Ne ekeceğimize, hangi kanunları çıkaracağımıza, kaç memur çalıştıracağımıza, işçi ve memurlara ne ücret vereceğimize uluslarüstü güçler karar vermektedir” dedi.

Yorumlar
Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *