ANASAYFA arrow right 40 Yıl Önce

Bağdat’a gitmekte olan yük treni soyuldu

Bağdat’a gitmekte olan yük treni soyuldu
YAYINLAMA: 16 Nisan 2020 / 04.42
GÜNCELLEME: 16 Nisan 2020 / 04.42
Gaziantep’e 20 kilometre uzaklıktaki Şehit Arif İstasyonu yakınında meydana gelen olayın soruşturması
Gaziantep’e 20 kilometre uzaklıktaki Şehit Arif İstasyonu yakınında meydana gelen olayın soruşturması sürdürülüyor
Soygunculardan beşi yakalandı
Bağdat’a gitmekte olan bir yük treni, Gaziantep’in Şehit Arif İstasyonu yakınlarında dün gece soyuldu. Soygunculardan beşi olaydan hemen sonra yakalandı. Bir kısmı ise kaçtı. İl Jandarma Alay Komutanlığından verilen bilgiye göre, Avrupa’dan gelip transit olarak Bağdat’a gitmekte olan 1866 nolu yük treni, Gaziantep’e 20 kilometre uzaklıktaki Şehit Arif İstasyonu yakınlarında yaklaşık 10 kişi tarafından soyuldu
.
İki kamyon, bir traktör ve üç taksi ile olay yerine gelen soyguncular, demiryolu yakınında pusuya yattılar. Narlı’dan Gaziantep yönüne gelmekte olan tren yavaşlayarak yokuş çıktığı bir sırada, soyguncular daha sonra vagonların mühürlü kapılarını kırarak, vagonlarda yüklü bulunan sandıkları yere bıraktılar. Tren Şehit Arif İstasyonuna gelince görevliler vagon kapılarının açıldığını ve içerisindeki eşyaların çalındığını görerek, soygundan hemen jandarmayı haberdar ettiler.

Soygun ihbarını alan jandarma olay yerine hareket etti. Trenden aşağıya bıraktıkları eşyaları toplayarak iki kamyonla bir traktöre yüklemeye çalışan soyguncular se jandarmanın olay yerine geldiğini görünce, eşyaları bırakarak kaçamaya başladılar.
Olay yerinden Gaziantep ve Kahramanmaraş yönüne kaçamakta olan taksilerden ikisi yakalandı. Bir taksi ve iki kamyonla, bir traktör ise kaçtı.
Taksilerde yakalanan altı kişi gözaltına alındı ve kaçan diğer soyguncuların aranmasına başlandı. Yük treni daha sonra Gaziantep’e getirildi ve gümrük Müdürlüğü tarafından çalınana eşya olmadığının tespitine başlandığını bildirdi.
Yorumlar
Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *