ANASAYFA arrow right 20 Yıl Önce

Bağ-Kur’luya ithal ilaç yok

Bağ-Kur’luya ithal ilaç yok
YAYINLAMA: 18 Mayıs 2021 / 15.18
GÜNCELLEME: 18 Mayıs 2021 / 15.18
Eczacılar, devletin ilaç bedelini geç ödemesinden yakınırken, piyasada ithal ilaç sıkıntısı yaşandığına dikkat çekti. Firmalardan ithal ilacı peşin alabildiklerini, bu nedenle de ödemeyi geciktiren Bağ-Kurlu’ya ithal ilaç veremediklerini belirten eczacılar, soruna çözüm getirilmesini ve ilaç bedellerinin kısa sürede ödenmesini istediklerini kaydetti.

Özellikle Bağ-Kur’un ilaç bedelini çok geç ödeyerek eczacıyı zor durumda bıraktığını ifade eden Eczacı Refik Özdinç, ‘'Devlet ilaç bedelini geç ödeyince, biz de ilaç depolarına geç ödemek zorunda kalıyoruz. O zaman depo sahipleri geciken süre için faiz talep ediyor. Ama biz devletten aynı şekilde fark alamıyoruz ve büyük zararımız oluyor. Anlayacağınız keseden yiyoruz. Ayrıca ithal ilaç sıkıntısı çok fazla. Bu sıkıntı genel anlamda maddi konulardan kaynaklanıyor. Depolara ödeme yapamadığımız için ilaç satın alamıyoruz” dedi. Özdinç, “İthal ilaç talebi artınca fiyatlar da aynı şekilde artıyor” dedi.

Eczacı Eşref Hortoğlu da en büyük sorunlarının devletle olduğunu ifade ederek, eczanelerin devletin finans yükünü çekmeye devam ettiğini bildirdi. Üretici firmaların eczanelere olan desteğine rağmen piyasadaki daralma nedeniyle eczanelerin yaşam mücadelesi verdiğini kaydeden Hortoğlu, “Öncelikli sorunlarımız bunlar. Çözümlenmesi gerek. Üretici firmalar ve eczaneler zor durumda. Bu işin yapılacağı kalmadı” diye konuştu.

Yorumlar
Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *